Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Se filmen hur du kan påverka och engagera dig som förtroendevald och Vision-ombud.

Så blir du förtroendevald

Har du fått frågan om att bli förtroendevald på din arbetsplats? Eller är du nyfiken på att ställa upp för val? Här hittar du inspiration och information om hur du ska gå tillväga för att bli vald till Vision-ombud, skyddsombud och till en styrelse.

Som förtroendevald är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv. Rollerna är förtroendeuppdrag vilket betyder att du ska bli vald av medlemmarna på din arbetsplats.  

Läs mer om rollerna som förtroendevald:

Påverka på jobbet

Det går bra att vara flera ombud – så peppa gärna en kollega att ställa upp tillsammans med dig! Du behöver ingen förkunskap utan får stöd och utbildning av Vision. 

"Det bästa med att vara förtroendevald är att kunna påverka arbetsmiljön och hjälpa andra, samtidigt som man utvecklas själv."

Anna Sjöström, administratör, praktiksamordnare och förtroendevald

Val till Vision-ombud och skyddsombud

Du kan bli vald till skyddsombud och Vision-ombud samtidigt, du väljer själv till vilket uppdrag du ställer upp till val. Många av våra förtroendevalda har båda rollerna. Det som främst skiljer uppdragen från varandra är att skyddsombudet har ett tydligare ansvar i frågor som rör arbetsmiljön och Vision-ombudet är en facklig representant i frågor som rör villkor och lön.

Så gör du

  • Meddela dina kollegor som är medlemmar i Vision att du är intresserad av att bli förtroendevald. Om det redan finns en Vision-avdelning eller klubb på arbetsplatsen kan du vända dig till dem för stöd och tips inför valet. Tillhör du ingen avdelning eller klubb kan du kontakta ditt center om du behöver hjälp eller stöd.
  • Ordna ett val i din arbetsgrupp. Det kan ske digitalt eller fysiskt.
  • Efter att du röstats fram av dina kollegor behöver Vision registrera ditt uppdrag. Dokumentera att du blivit vald på en namnlista där alla signerar. Du kan också göra valet på en APT och skicka ett protokollsutdrag. Skicka protokollet till din lokala styrelse. Om du saknar lokal avdelning kan ni skicka protokollsanteckningar från när du blev vald till uppdrag@vision.se. Ange vilken arbetsplats det handlar om samt ditt namn, kontaktuppgifter och vilket uppdrag det gäller. 

Textmall för inbjudan till medlemsmöte med val
Hitta avdelningar och klubbar 

Val till styrelseuppdrag

Så gör du

  • Berätta för dina kollegor att du är intresserad av att ta ett styrelseuppdrag och påminn dem om det när valberedningen ber om nomineringar. Alla medlemmar ska ges möjlighet att inkomma med nomineringar inför valet.
  • Ta kontakt med valberedningen och visa att du är intresserad av ett uppdrag. Hör av dig till någon i styrelsen eller Vision Direkt om du saknar kontaktuppgifter.
  • Styrelsen väljs av medlemmarna vid årsmötet.  

Hitta avdelningar och klubbar 

Kontakta Vision

Nyfiken och vill veta mer?

Om du känner att rollen som förtroendevald kan vara något för dig men vill ha mer information innan du ställer upp till val kan du visa ditt intresse på Mina sidor. Logga in på vision.se och gå till Mina sidor. Under rubriken "Mina uppgifter" finns en kryssruta för att visa intresse för ett förtroendeuppdrag. När du gjort markeringen kommer du få mer information skickad till den e-post du har registrerad och sedan bli kontaktad av antingen din lokala avdelning/klubb eller någon på ditt närmaste center om du saknar en lokal organisation. 

Mina sidor

Hör av dig om du har frågor

Du som är intresserad av att bli förtroendevald kan också kontakta Vision Direkt. Då undersöker vi tillsammans vilka möjligheter och förutsättningar du har att bli ombud på just din arbetsplats.

Kontakta Vision

Så här använder vi dina personuppgifter 

Har du blivit vald till ombud?

Kontakta din avdelning eller klubb om du är nyvalt Vision-ombud eller skyddsombud. Finns ingen sådan ska du kontakta det center du tillhör.

För dig som förtroendevald

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss