Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Från studier till jobb

Har du fått jobb efter studierna? Grattis! Här kan du kolla in allt som du tjänar på att vara medlem i Vision när du går från studier till jobb. Du som redan är studentmedlem kan enkelt uppdatera ditt medlemskap från student till yrkesverksam.

Tidigare studentmedlem? Betala bara 100 kronor för första året du jobbar!

När du uppdaterar ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. En schyst rabatt till dig för att du varit medlem under din studietid! Avgiften till a-kassan tillkommer.

Du kan uppdatera ditt medlemskap till ett för yrkesverksamma på tre olika sätt:

 • Ring Vision Direkt på 0771-44 00 00 för att få hjälp att uppdatera ditt medlemskap. Vi har öppet alla vardagar klockan 8–20.
 • Sms:a ordet "Vision" till 71 501 så ringer vi upp dig.
 • Logga in på Mina sidor för att själv uppdatera dina uppgifter.

Mina sidor (logga in)

Varför ska du vara medlem i Vision när du arbetar?

Du har mycket att vinna på att vara med i Vision när du går från studier till jobb.

 • Säkra din framtida inkomst med en förstklassig inkomstförsäkring. I ditt medlemskap ingår en inkomstförsäkring som kompletterar a-kassans ersättning. Det betyder att du kan få pengar från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Om du har varit studentmedlem i Vision räknas den medlemstiden in i de 12 månaders kvalificeringstid som gäller för inkomstförsäkringen.

  Inkomstförsäkring
 • Du blir medlem i ett fackförbund som gör skillnad. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet kan Vision göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb. Att Vision är störst betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna. Vi är experter på jobb i välfärden och finns representerade på nästan alla arbetsplatser.

  Om Vision
 • Du får tillgång till alla Visions karriärtjänster. Vill du vässa ditt cv, optimera ditt personliga brev, fixa din Linkedin-profil, förbereda dig inför en anställningsintervjun eller kolla lönestatistiken? Vision erbjuder checklistor, personlig granskning och underlag. Dessutom kan du få personlig rådgivning om lön och koll på vad andra tjänar.

  Karriärtjänster – utvecklas med Vision
 • Du får råd och stöd när du behöver det. Du kan höra av dig till Vision Direkt och få personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation – lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö, varsel, rättigheter och karriär. Du kan ringa oss alla vardagar klockan 8–20.

  Kontakta Vision

Ny medlem under 30? 100 kronor för hela första året

Var du inte studentmedlem under studietiden? Bara lugn – är du under 30 år den dagen du blir medlem i Vision betalar du ändå bara 100 kronor för hela det första året. Avgiften till a-kassan tillkommer.

Medlem under 30

Ny medlem över 30? Prova tre månader gratis

Är du över 30 år och inte redan studentmedlem i Vision? Bli medlem och prova alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar något. Du betalar bara eventuell avgift till a-kassan om du går med där också – vilket de flesta väljer att göra.

Efter tre månader övergår ditt medlemskap automatiskt till ett som du betalar för. Du kan betala via autogiro, e-faktura, Kivra eller faktura.

Vad kostar det att bli medlem?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss