Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Hand som håller i ett hjärta. Illustration.

Hemförsäkring för dig som student

Du som är student, medlem i Vision och under 39 år kan teckna en riktigt bra hemförsäkring via Folksam. Dessutom får du de tre första månaderna gratis om när du tecknar studenthemförsäkringen på webben. Vi erbjuder också en juristförsäkring för studentmedlemmar.

Därför ska du ha hemförsäkring som student

Att teckna en försäkring är kanske inte det första du tänker på som student. Men att vara oförsäkrad kan få stora ekonomiska konsekvenser om olyckan väl är framme.

Därför erbjuder Vision våra student­medlemmar en mycket förmånlig hemförsäkring via Folksam. Försäkringen innehåller bland annat otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid id-stöld. Du kan även teckna till en olycksfalls­försäkring och medförsäkra en partner.

Bli studentmedlem

Teckna vår studenthemförsäkring

Teckna student­hemförsäkringen på Folksams webbplats. Du får de tre första månaderna gratis när du tecknar försäkringen på webben.

Du kan också ringa till Folksams kundservice på 0771-950 950. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig att bli rätt försäkrad.

Hemförsäkring student (folksam.se)

Allt det här ingår i vår studentförsäkring

  • Hemförsäkring som skyddar dina prylar i och utanför hemmet vid till exempel stöld och brand.
  • Reseskydd som ersätter läkarkostnader och merkostnader om du blir sjuk eller skadad på resan, och stöld eller skador på ditt bagage. Reseskyddet gäller i 45 dagar.
  • Oturförsäkring (allrisk) som gäller om du till exempel tappar mobilen från balkongen.
  • Krisskydd som gäller om du drabbas av en traumatisk skadehändelse.
  • Ansvars-, överfalls och rättsskydd som skyddar om du råkar skada någon annan eller själv blir utsatt för våld.
  • Flyttskydd som försäkrar dina saker på både den gamla och den nya adressen när du flyttar. Gäller under en övergångsperiod på 31 dagar.
  • Bortaskydd som gäller dina saker som förvaras på en annan adress.
  • Hjälp vid id-stöld, både support för att förebygga id-stöld och hjälp om något inträffar.

Juristförsäkring för studenter

Vet du vad som gäller om du flyttar ihop, gifter dig, startar företag eller hamnar i en tvist? Som studentmedlem i Vision kan du även teckna en juristförsäkring via Folksam.

Juristförsäkring för studerande (folksam.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss