Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

 • Två personer samtalar.

Nya Ledare i Vision

Vill du bli en ledare i Vision? Vill du lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och bli en lokal facklig förebild som kan och vill agera utifrån Visions värdegrund? Då är Nya Ledare i Vision något för dig!

Om utbildningen

Målgrupp: Medlem eller förtroendevald med upp till 5 års fackligt engagemang

Omfattning: 3 fysiska träffar, 3 kortare distansträffar och tid för träffar med mentor, eget arbete och lokala aktiviteter. Cirka 10 dagars arbetstid totalt.

Form: Fysiskt och digitalt

Tid: Maj till november 2024. Utbildningen inkluderar sex obligatoriska träffar.

Ansökningsperiod: Ansökningsperioden pågår 12 december 2023-18 februari 2024.

”Ledare i Vision har gett mig insikter i min fackliga roll, ett bredare kontaktnät och massor av energi. Jag tycker att alla som har ett intresse för fackligt arbete ska söka utbildningen. Den ger en mycket bra grund för att utvecklas inom det fackliga.

Man får inte bara mer kunskap om Vision och att arbeta fackligt utan man lär sig även en hel del om sig själv och får ett brett kontaktnät som man får nytta av på sin fackliga resa. "

- Jenny Sparf
Vision Halmstad

Utbildningen Nya Ledare i Vision är öppen för alla som vill komma in i det lokala fackliga arbetet, oavsett ålder.

Vi söker dig som är engagerad medlem eller förtroendevald. Du vill

 • komma in i det lokala fackliga arbetet och bredda ditt nätverk
 • bli en facklig ledare och förebild på din arbetsplats
 • öka kunskapen om Visions organisation, värderingar och mål
 • öka din ledarkompetens och självkännedom
 • arbeta för ett inkluderande och hållbart arbetsliv
 • bidra till Visions fackliga utveckling och organisering.

Du som går Nya Ledare i Vision får

 • förutsättningar för att bli en facklig ledare och utvecklas i rollen med fokus på medlemmarnas behov
 • kunskap om Visions verksamhet och värdegrund
 • personlig utveckling med en individuell utvecklingsplan
 • en egen mentor och ett stort nätverk med värdefulla kontakter.

Vem kan gå utbildningen?

Du som söker är medlem eller förtroendevald. Som förtroendevald har du upp till fem års fackligt engagemang. Utbildningen vill bidra till att fler kommer in i det lokala fackliga arbetet och utvecklar sitt ledarskap. Deltagarna väljs utifrån Visions mål och riktlinjer. Vi önskar en representativ grupp med olika erfarenheter och bakgrunder.

Är du erfaren förtroendevald? Då erbjuder vi den fördjupande ledarskapsutbildningen VI: Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling.

Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling

Vill du lära dig mer om Visions värderingar och fackligt ledarskap utan att lägga så mycket tid för utbildning? Då kan du söka till utbildningen Ideologi och Ledarskap.

Ideologi och ledarskap 

Omfattning

Nya ledare i Vision genomförs en gång per år och pågår från maj till november. Utbildningen består av sex dagar i Stockholm, fördelat på tre fysiska träffar och tre kortare distansträffar. Tid för träffar med mentor och lokala aktiviteter tillkommer. Du kommer också att få uppgifter att jobba med under utbildningen.

Räkna med cirka tio dagars arbetstid totalt. Det är viktigt att du har möjlighet att investera tid och engagemang i utbildningen.

Datum för de obligatoriska gemensamma träffarna för utbildningen 2024:

 • 7 maj kl. 9–10.30 (distans)
 • 28–29 maj (fysisk träff i Stockholm)
 • 10 juni kl. 9–10.30 (distans)
 • 17–18 september (fysisk träff)
 • 3–5 oktober (del av kongressen, frivilligt att medverka)
 • 24 oktober kl. 9–10.30 (distans)
 • 6–7 november

Är du förtroendevald kan du söka ledighet hos arbetsgivaren med stöd av förtroendemannalagen 6 §. Vision ersätter förlorad arbetsförtjänst för träffarna. Du är välkommen att kontakta Vision i ditt område om du behöver stöd i samtalet med din arbetsgivare.

Förtroendemannalagen

Vision betalar mat, resor, logi och material. Upplägget kan justeras beroende på pandemin. Utbildningen genomförs i samarbete med Ledarinstitutet.

Ansökan

Ansökningsperioden pågår 12 december 2023-18 februari 2024.

När du ansöker får du svara på frågor och lämna kontaktuppgifter. Utbildningens kontaktpersoner i ditt område kommer sedan att gå igenom alla ansökningar för området och eventuellt intervjua dig inför urvalet. Varje område nominerar sedan sökanden till en nationell urvalsgrupp, som har i uppdrag att skapa en grupp som speglar Visions mål och riktlinjer samt en god representation.

Deltagare som speglar målen och bidrar till att Vision får fler lokala ledare utifrån behov prioriteras. Ledarinstitutets representant får uppgifter om antagna deltagare.

Vi skickar preliminärt ut bekräftelse till de som antagits till utbildningen i slutet av mars och lämnar då också besked till de deltagare som inte erbjudits en plats denna omgång.

Innan du ansöker så notera gärna alla datum för träffarna i din kalender så att du har möjlighet att delta. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök till Nya ledare i Vision

Frågor?

Har du frågor om utbildningen? Mejla till Marie-Louise Mattsson i utbildningsgruppen på marie-louise.mattsson@vision.se.

LI logga.png

Söker du chefsutbildningar?

Våra ledarskapsutbildningar för dig som chef hittar du på chefssidorna.

Visions chefsutbildningar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss