Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En leende kvinna med armarna i kors. En trygg ledare.

Utbildningar i fackligt ledarskap

Vill du vara med och leda Vision in i framtidens arbetsliv? Välkommen att påbörja eller fortsätta din ledarskapsresa med oss! Här har vi samlat våra utbildningar i fackligt ledarskap för förtroendevalda.

För att kunna vara en stark framåtblickande ledare i Vision är det viktigt att ha en trygg grund i förbundets värderingar. En grund där du kan utgå från ett inkluderande perspektiv som bidrar till att Vision utvecklas utifrån medlemmarnas behov.

Här listar vi Visions utbildningar i fackligt ledarskap, med de som kräver minst erfarenhet längst upp.

Utbildningar i fackligt ledarskap

Nya ledare i Vision

Den här omfattande utbildningen passar dig som vill komma in i det lokala fackliga arbetet och växa i ditt fackliga ledarskap. Du får lära dig mer om Vision, utveckla ditt ledarskap och hur du kan bli en facklig förebild som handlar utifrån Visions värdegrund. Du får en mentor och utökar ditt nätverk.  

Målgrupp: Medlem eller förtroendevald med upp till 5 års fackligt engagemang.

Omfattning: Totalt cirka 10 dagar, fysiskt och distans.

Nya ledare i Vision

Ideologi och ledarskap

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om vad Vision står för ideologiskt och fackligt politiskt. Du som går utbildningen tror på vår verksamhetsidé och vill utvecklas och inspirera andra. Du blir en ambassadör för Vision på din arbetsplats.

Målgrupp: Förtroendevalda.

Omfattning: 2 dagar, fysiskt eller distans.

Ideologi och ledarskap

Ledarskap, organisering och handling (Harvard Kennedy School)

I samarbete med Harvard Kennedy School erbjuder Vision platser på det utvecklande och utmanande programmet Leadership, organizing and action. Utbildningen vänder sig till dig som har en idé som du vill förverkliga för Visions medlemmar. Den ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i att leda och engagera andra genom ditt projekt. Du får stöd av Vision och ett internationellt nätverk.

Målgrupp: Förtroendevalda.

Omfattning: 15 veckors distansutbildning på halvtid.

Ledarskap, organisering och handling

VI – Visions idéburna ledarskap för facklig handling 

Utbildningen VI passar dig som är erfaren förtroendevald, vill fördjupa din ledarskapskompetens och bidra till ökad facklig handling. Du är trygg i Visions värderingar och styrdokument och vill fördjupa din förmåga att leda och inspirera andra för att tillsammans göra skillnad för Visions medlemmar.  

Målgrupp: Erfaren förtroendevald med minst 5 års engagemang.

Omfattning: Totalt cirka 8 dagar, fysiskt och distans.

VI - Visions idéburna ledarskap för facklig handling

Utbildningar för mentorer

Vision erbjuder utbildningar för mentorer så att du som vill bidra till att andra växer och utveckla dig själv på vägen får goda förutsättningar för ditt lärorika uppdrag. Som mentor är du en viktig ambassadör för Vision som delar Visions värderingar och syn på fackligt ledarskap. Vision lyfter fram det coachande ledarskapet och tror på individens kraft att utvecklas.

Utbildningar för mentorer

Visions ideologi och värdegrund

Visions medlemslöfte handlar om att våra medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Genom att förstå Visions värdegrund och vara trygg i ditt ledarskap skapar du förtroende. Då är det lättare att engagera andra i det fackliga arbetet, bidra till positiv förändring och ta initiativ utifrån medlemmarnas behov.

Visions värdegrund lyfter bland annat att vi tror på individens kraft, ser värdet av inflytande och av att vi är många medlemmar som bidrar till en stark organisation som står upp för allas lika värde, solidaritet och ett schyst arbetsliv.

I våra fackliga ledarskapsutbildningar vill vi reflektera över och diskutera vad våra styrdokument och vår värdegrund betyder för oss som individer och som organisation. För det är först när vi lever som vi lär som vi lever upp till våra värderingar.

Söker du chefsutbildningar?

Våra ledarskapsutbildningar för dig som chef hittar du på chefssidorna.

Visions chefsutbildningar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss