Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två personer samtalar.

Utbildningar för mentorer

Det ska vara lätt att engagera sig i Vision och mentorskap är ett inspirerande sätt att få in nya kompetenser och erfarenheter i fackligt arbete. Att bli mentor handlar också om att ta ett steg i sin egna utveckling och få nya perspektiv. Som mentor bidrar du till reflektion och stöttar individen till att hitta egna lösningar för att nå sina mål.

Vision erbjuder utbildningar för mentorer, så att du som vill bidra till att andra växer och utveckla dig själv på vägen får goda förutsättningar för ditt lärorika uppdrag. Som mentor är du en viktig ambassadör för Vision som delar Visions värderingar och syn på fackligt ledarskap. Vision lyfter fram det coachande ledarskapet och tror på individens kraft att utvecklas.

Nyhet: Utbildning för mentor i avdelning och klubb

Hösten 2023 öppnar Visions utbildning för mentorer för dig som är mentor i en avdelning eller klubb. Du som söker till utbildningen har fått ett mentors­uppdrag eller ska bli mentor. Vi förutsätter att uppdraget är förankrat i den lokala organisationen som själva följer upp och sätter egna ramar utifrån lokala behov. 

Syftet med utbildningen för mentorer är att stärka den lokala fackliga verksamheten. Utbildningen bidrar till att fler kan och vill engagera sig i Vision, skapar trygghet, nätverk och möjlighet till erfarenhets­utbyte.

Mentorskapet bidrar också till egen­utveckling och ökad ledarskaps­kompetens.

Mål med utbildningen

Utbildningens mål är att bidra till att du

  • känner dig tryggare och sätter ramar för uppdraget*
  • kan starta igång, följa upp och avsluta ditt mentors­uppdrag
  • förstår Visions syn på fackligt ledarskap
  • kan grunderna i kommunikation och coachande samtal
  • kan stötta adepten att nå sina mål.

*Avdelningar och klubbar bestämmer hur mentorskapet ska se ut lokalt och uppläggen kan variera. Utbildningen ger dig generella tips på hur du lyckas som mentor.

Datum

  • När: Torsdag 14 december, heldag
  • Hur: Digitalt

Sista anmälningsdag är 20 oktober.

Du anmäler dig till utbildningen via Mina sidor.

Anmäl dig (logga in)

Utbildning för mentorer till deltagare i Nya ledare i Vision

För deltagarna i ledarskaps­programmet Nya ledare i Vision ingår coachning av en mentor som en del av utbildningen. Det är en viktig pusselbit i att stärka ledarskapet och det lokala fackliga arbetet samt att öka kännedom om Vision. Mentorer till deltagarna i Nya ledare i Vision utses nationellt i dialog med den som har antagits, mentor och centret som deltagaren tillhör. Uppdraget pågår under cirka tio månader. 

Nya ledare i Vision

Vad skiljer mentorsutbildningarna åt?

Båda utbildningarna för mentorer är lika i sitt upplägg. Skillnaden är Visions utbildningsenhet ansvarar för urval och löpande stöd till dig som är mentor till en deltagare i Nya ledare i Vision. Du kan alltså inte söka till den utbildningen själv, utan uppdraget tillsätts i dialog med berörda. Som mentor till deltagare i Nya ledare i Vision får du också specifik information kopplad till ditt uppdrag utifrån ledar­utbildningens innehåll. Där ingår frivilliga frukost­träffar och du har en kontakt­person på ditt center som stöd under uppdraget.

Varför mentorskap?

Mentorskap bidrar till att nya förtroendevalda vill och vågar ta nya uppdrag. Det skapar trygghet i det lokala fackliga förtroende­uppdraget och kan fungera som en del i introduktion av nya förtroende­valda. 

Som mentor är du en ambassadör för Vision och delar Visions värderingar och syn på fackligt ledarskap, vilket stärker adepten i sin utveckling och roll som förtroendevald. Mentorskapet utgår ifrån lokala behov och verksamheten styrs i dialog med den lokala avdelningen eller klubben.

Söker du chefsutbildningar?

Våra ledarskapsutbildningar för dig som chef hittar du på chefssidorna.

Visions chefsutbildningar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss