Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • -

Ny på jobbet - tänk på det här

Det är chefens ansvar att du får en bra start på ditt nya jobb. Men vi vet av erfarenhet att det ibland inte blir riktigt som man tänkt sig. Här kommer därför lite tips på saker du kan göra för att ta kontroll över din första tid på nya jobbet.

 • Få introduktion. Fråga tidigt, gärna innan du börjar hur din introduktion kommer att se ut. Om det inte finns någon tydlig plan – be om en. En bra introduktion sätter förutsättningarna för dig att komma in bra i dina arbetsuppgifter.
 • Var snäll mot dig själv. När allt är nytt kan man lätt bli överväldigad av alla intryck. Försök påverka hur dina dagar ser ut i början så det finns mycket tid för egen reflektion. Var snäll mot dig själv och låt det ta tid att komma in i det nya.
 • Ta anteckningar. Skriv ner så mycket som möjligt av den info du får så att du kan gå tillbaka och läsa igenom.  
 • Lär dig de digitala verktygen. Idag är den digitala arbetsmiljön allt mer viktig och utan tillräcklig kunskap i de verktyg vi använder i jobbet kan arbetet bli frustrerande och ineffektivt. Ta reda på vilka program och system du förväntas använda och hur du ska få lära dig dem.             
 • Be att få ha regelbundna avstämningar med din chef. Om chefen inte redan bjudit in till detta så ta gärna initiativet själv.
 • Ta reda på hur era villkor och förmåner ser ut. Hur mycket semester har ni, kan ni jobba hemifrån, friskvård, hur registrerar ni övertid mm. Be om en genomgång av tex HR om inte detta redan är inkluderat i en introduktion.   
 • Lyssna och var nyfiken. När du är ny på jobbet kan det vara bra att ställa mycket frågor och lära sig av mer erfarna kollegor. Det ger dig bra förutsättningar att sedan ta egna initiativ när du är varm i kläderna.
 • Gå med i facket. Check på den! Ta reda på vilka som är ombud i din enhet. Finns inget ombud i din arbetsgrupp kanske du ska ta steget och engagera dig?

Bli medlem i Vision

 • 3 månader utan kostnad
 • Stöd och råd i oroliga tider
 • Förstklassig inkomstförsäkring

Om du är missnöjd på jobbet – flagga för chefen!

Om du inte trivs på jobbet eller är missnöjd med olika saker ska du prata med din chef direkt. Kom gärna med egna förslag på hur utmaningarna kan lösas och ge chefen en möjlighet att åtgärda problemen. Om du inte får tillräcklig respons från din chef, eller om det kanske är chefen som är problemet, ska du kontakta Vision.

Ta hjälp av ditt lokala skyddsombud eller vår rådgivning på Vision Direkt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss