Nytt nummer: Lönespecial
26 februari 2024
Sexliv, ålder på personer som kommit upp i medelåldern samt löner. Gissa vad de tre ämnena har gemensamt!
Jo, de väcker ett visst mått av nyfikenhet samtidigt som man inte frågar vem som helst om dem.
Men nu har Chefen i fokus, i enlighet med offentlighetsprincipen, begärt ut löneuppgifter från kommuner och regioner och kartlagt medellönerna för 16 olika chefstitlar som är vanliga bland Visions chefsmedlemmar (även icke-medlemmarnas löner ingår dock i statistiken).
Fler artiklar i senaste numret:
→ 3 viktiga principer när det krisar på jobbet
→ Vab skapar dålig stämning – vad göra?
→ Driftchef städar bort fördomar (omslagsbilden)
Så nu kan du kolla vad dina chefskolleger i samma bransch tjänar i snitt. Här kan du också jämföra snittlönerna för olika chefsgrupper hos din egen arbetsgivare. Ligger du bättre eller sämre till? Och var i landet tjänar man bäst och sämst?
Vad tycker du, är löneskillnaderna mellan titlar, arbetsgivare och/eller chefsnivå rättvisa? Och är det dags att slipa argumenten till ditt lönesamtal? Eller kanske till och med byta jobb?
En helt annan sak som ligger i tiden: AI.
Ämnet ploppar upp överallt. Så och i Chefen i fokus. Bara i det här numret har vi två artiklar och en notis som handlar om det. Jag säger som AI-experten Anna Rybacken, som vi intervjuat: Häng med!
Så här mot slutet av denna text kan jag också avslöja (eller jag hittade informationen på SKR:s rapport Chefer i välfärden från 2021) en känslig(?) fråga om ålder: Snittåldern på chefer i kommunerna är 50 år, och i regionerna 51. Ganska intressant.
Och till sist har vi kommit till frågan om sexlivet. Fast äh, vem bryr sig?