Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medlem inom socialt arbete.

Socialt arbete: Det här vill Vision

Socialarbetare är en stor medlemsgrupp i Vision, och som det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet lyssnar arbetsgivarna på oss. Vision arbetar för att du ska ha schysta villkor på jobbet genom att förhandla fram bra kollektivavtal.

Rapporter och opinion

Vision släpper regelbundet rapporter om socialpolitik och bildar opinion kring aktuella ämnen, till exempel genom att vara remissinstans i offentliga utredningar.

Rapporter

Ny socialtjänstlag

Vision driver en ny socialtjänstlag som ställer krav på kommunerna att arbeta förebyggande och det i form av resurser. Det kravet har Vision fört fram tillsammans med Akademikerförbundet SSR, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sveriges socialchefer i en skrivelse till regeringen.

Skrivelse till regeringen (pdf)

Dina förutsättningar som socialarbetare

Vision arbetar för att du själv ska kunna påverka och ha inflytande på din arbetsplats. Det ska finnas tillräckliga resurser för att du ska kunna göra ett bra jobb, och att du ska ha en rimlig arbetsbelastning.

Vision vill se en nolltolerans för hot och våld på jobbet. Vision driver att varje arbetsplats ska ha rutiner för arbetsmiljöarbetet och trygghetsarbetet.

Arbetssituationen i socialtjänsten är alarmerande och vi vet att du som arbetar där behöver bättre förutsättningar. Vi arbetar aktivt med att skapa framtidens socialtjänst och vi har flera förslag för bättre förutsättningar med målet att uppnå en välfärd i världsklass.

Vision arbetar också för att du ska ha ett it-stöd värt namnet. It-systemen måste vara anpassade till din verksamhet och vara användarvänliga.

Om du är chef i socialt arbete behöver du tid och resurser för ett bra ledarskap. Dina arbetsvillkor måste möjliggöra strategiskt arbete. Därför jobbar vi för att chefer ska ha ett rimligt antal underställda och stöd från spetskompetens som HR, kommunikation, första socialsekreterare eller motsvarande samt administrativ personal.

Din arbetsmiljö

Utveckling inom ditt yrke

Vision arbetar för att du ska få kontinuerlig fortbildning och handledning av arbetsgivaren. Vision driver också att du ska ha ett rimligt antal ärenden och få regelbunden ärendedragning där du och dina kollegor diskuterar svåra ärenden tillsammans.

Alla nyexaminerade socialsekreterare ska garanteras ett års planlagd introduktion. Bristande introduktion skapar högre personalomsättning, förlänger inskolningen i yrket och urholkar investeringen i utbildning.

Vision erbjuder ett antal karriärtjänster för medlemmar, exempelvis cv-granskning, fackliga utbildningar och seminarier.

Karriärtjänster

Lön på rätt grunder

Socialt arbete är en viktig del av välfärden. Vision arbetar för att din lön ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke. Lönen ska sättas utifrån ansvar, kompetens, svårighetsgrad och resultat. Det förutsätter en väl fungerande löneprocess där chefen har mandat och resurser att bedöma varje medarbetare. Det är orimligt att stora grupper som social­sekreterare och bistånds­handläggare tjänar i stort sett lika mycket oavsett prestation, erfarenhet och utbildning. En lönestrategi för socialt arbete behöver tas fram.

Din lön

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete. Du kan till exempel vara socialsekreterare, biståndshandläggare, utvecklare inom socialtjänsten eller behandlingsassistent.

Socialt arbete

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss