• Eftersom arbete med behörighet, planering och organisering ingår i Jennie Engstrands tjänst som medicinsk sekreterare var det naturligt att hon fick börja jobba med administration av ­vaccinationer när de kom igång i våras.

Coronaviruset

Hon löser vaccinpusslet

20 augusti 2021

Halva Jennie Engstrands arbetstid går numera åt till samordning av vaccinationsplanering.

– Sedan i våras samordnar jag all vaccinationsplanering
på Borgholms och Löttorps hälsocentraler tillsammans
med en distriktssköterska. Jag lägger ut bokningsbara tider och kontrollerar så att de stämmer överens med vaccinleverans­erna och att tidboken för dos två stämmer överens med första dosen. Jag kollar också att arbetsschemat för sjuksköterskorna, som arbetar med vaccineringen, stämmer överens med tidböckerna. Dessutom har jag hand om personalplaneringen för våra ”perenner”, som vi kallar våra elva pensionerade sjuksköterskor som har jobbat hos oss med vaccinationen sedan februari, säger Jennie Engstrand.

Hur stor del av dina arbetsuppgifter har handlat om ­vaccinationer?

– Ungefär 50 procent, även om jag också sitter mycket med annan administration och chefsstöd. Om något som har med vaccinationer att göra droppar in så får jag ta tag i det direkt.

Har dina vanliga arbetsuppgifter fått stå tillbaka?

– Ja, jag har inte skrivit lika många diktat, men vi har tagit in resurser som hjälper till med det. Men annars jobbar jag med mina vanliga uppgifter också, så jag har jobbat över ungefär fyra timmar i veckan.

Hur länge räknar du med att jobba med det här?

– En vaccinationscentral har haft ansvaret tillfälligt under sommaren, och nu under hösten så räknar vi med att hålla på till och med november med vaccinationen men det kan förlängas.

Är du själv vaccinerad?

– Yes, jag fick båda doserna i våras.

Jennie Engstrand

Ålder: 41 år
Yrke: Medicinsk ­sekreterare
Arbetsplats: Borgholms och Löttorps hälsocentraler, Region Kalmar.
Bästa arbetsegenskap: Är lösningsorienterad och gillar att arbeta med projekt- och förbättringsarbete. Trivs och ser nyttan med att samarbeta tvärprofessionellt.
Bästa arbetsredskap: Mitt och mina fantastiska kollegers gemensamma ­framåtdriv.


Relaterade artiklar