• Catrin Persson brukar skriva på helger och kvällar när barnen lagt sig. Oslagbar är hennes första bok.

Utveckling

Medicinsk sekreterare debuterar

2 november 2020

Catrin Persson, medicinsk sekreterare på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen på Helsingsborgs lasarett, som gett ut sin första bok under författarnamnet C N Persson.

Vad är det för en bok?
– Den heter ”Oslagbar” och handlar om en kille som har en speciell gen som ger honom superkrafter. Det är en liten andel av befolkningen som har genen, de jagas av myndigheterna och försvinner spårlöst. Boken är en blandning av urban fantasy romance och science fiction och vänder sig till läsare från 15 år och uppåt.

Det låter som ett helt annat skrivande än diktat?
– Det är det. Det är skönt att släppa alla problem och all stress i vardagen och gå in i en helt annan värld, där jag kan styra. Jag brukar sätta mig ned på helger och kvällar när barnen lagt sig.

Har du alltid skrivit?
– Ja, sedan jag var liten. Men det här är första gången jag det blev något långt och färdigt. Det beror nog på att idén inte ville släppa taget om mig.

Ger jobbet inspiration?
– Jag inspireras av de människor jag möter, både på jobbet och fritiden. När någon säger något jag tycker låter bra, skriver jag ned det för att kanske använda det sedan. Och eftersom det är mycket spänning i boken får jag användning för mina kunskaper om sjukdomar och skador. Det är en fördel att förstå vad som står i Läkartidningen.

Kommer det mer?
– Ja, det ska bli en serie på minst tre fyra böcker.


Relaterade artiklar