• Sofie Zachrisson, vårdadministratör på Höglandssjukhuset i Region Jönköping, har prisats för sitt Instagramkonto Vårdadministratören,

Karriär

Prisas för sitt Instagramkonto

2 mars 2020

Sofie Zachrisson, vårdadministratör på Höglandssjukhuset i Region Jönköping, har tilldelats psykiatriska klinikens vandringspris för Instagram-kontot Vårdadministratören, som hon driver tillsammans med Madeleine Idh på annan klinik.

Grattis!

– Tack. Det känns jätteroligt, jag och Madde (Idh) jobbar ju mycket med kontot. Men det var helt oväntat. Jag fick det i samband med ett klinikmöte, och det blev mycket uppståndelse både i lokalpressen och internt i regionen. Det är kul, inte bara för mig, utan för alla vårdadministratörer att yrket uppmärksammas.

Apropå uppmärksamhet, hur går kontot?

– Antalet följare ökar stadigt, och vi har fått mycket kontakt med studenter, blivande studenter och även de som redan jobbar. Det har också lett till att vi bjudits in att hålla föreläsningar om yrket.

I motiveringen står att ert arbete främjar rekrytering. Hur?

– Vi har fått fler sökande än någonsin tidigare, och intresset för att
göra LIA-praktiken här är stort.

Hur många vårdadministratörer har fått priset före dig?

– Första gången priset delades ut 2003, delades det mellan en läkarsekreterare och en annan personal. Sedan har det inte hänt fler gånger.

Var står vandringspriset?

– I fönstret i receptionen, med en lampa som lyser fint ner på prismat i prisstatyetten. Där står det synligt och bra.


Relaterade artiklar