• Vårdadminstratören Christine Gustavsson i Valdemarsvik får 4 000 kronor mer i månaden i glesbygdstillägg.

Lön och villkor

Mer betalt i glesbygd

14 april 2020

Facklig seger – vårdadministratörerna i Valdemarsvik får glesbygdstillägg på 4 000 kronor per månad.

Vårdadministratörerna i Valdemarsvik får 4 000 kronor extra i månaden i glesbygdstillägg efter att Visionsombudet Christine Gustavsson och hennes kolleger drivit frågan i en intresseförhandling.

När en av vårdadministratörerna på vårdcentralen i Valdemarsvik sade upp sig med kort varsel, samtidigt som en annan kollega gick på föräldraledighet uppstod ett akut behov av nyrekrytering.

Läkarna och sjuksköterskorna i Valdemarsvik har redan ett så kallat landsortstillägg, och nu såg vårdadministratören och Visionsombudet Christine Gustavsson ett tillfälle att driva frågan för sin egen yrkesgrupp.

När hon tagit frågan med sin chef Charlotte Kettle, tog det bara en vecka innan det var klart.

– Vi ville snabbt komma ut med en platsannons, säger Christine Gustavsson.

Resultatet blev samma summa som för sjuksköterskorna.

– Det här är inte kopplat till yrkestitel. Det handlar om att vi är den enda vårdcentralen på orten. Vi har ett stor upptagningsområde och ganska stort avstånd till de större städerna. Det är tre mil åt ena hållet till Söderköping och tre mil åt andra hållet till Gamleby. Närmaste sjukhus ligger i Norrköping.

Alla fast anställda får tillägget, även de som bor i Valdemarsvik. Tillägget är lokalt och den som byter jobb blir av med det.


Relaterade artiklar