Student

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Bli medlem – 0 kr för hela studietiden!

  • Stipendier
  • Lönestatistik & karriärtjänster

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund. Som studentmedlem får du tillgång till en rad bra förmåner som till exempel cv-granskning, hjälp inför lönesamtal, tillgång till lönestatistik och stipendier, en riktigt bra hemförsäkring och rådgivning inför extrajobb och sommarjobb.  

Uppsats- och studiestipendier

Som medlem i Vision kan du söka något av våra stipendier värda upp till 20 000 kronor! Vi har stipendier för såväl uppsatser som att finansiera studier i Sverige.

En riktigt bra hemförsäkring

Du som är student i Vision och under 39 år har möjlighet att teckna en bra hemförsäkring. Du får tre månader kostnadsfritt!

Kom igång med karriären

Skriv ett vinnande cv, vässa din Linkedin-profil och få rätt lön från början. Som medlem i Vision hjälper vi dig att maxa ditt studieliv och framtida arbetsliv.

Bli medlem i några enkla steg

Bli medlem

Från studier till jobb

Har du fått jobb? Grattis! Som student kan du enkelt uppdatera ditt medlemskap till yrkesverksamt – för bara 100 kronor för första året! Läs mer om vad som ingår i medlemskapet för dig som jobbar.

Uppdatera dina uppgifter

Har du fått jobb, bytt adress eller bestämt dig för att plugga längre? Kom ihåg att uppdatera ditt medlemskap och se över dina medlems­uppgifter så att de stämmer.

Ska du löneförhandla?

Få rätt lön från början! Som medlem i Vision har du tillgång till lönestatistik och coaching inför lönesamtalet – ju mer förberedd du är desto bättre!

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss