Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Vision i Almedalen: seminarium om desinformation

2023-07-07

Under Almedalsveckan i år höll Vision i två aktiviteter. En av aktiviteterna var ett seminarium som lyfte hur tilliten till socialtjänsten ska stärkas. Tillsammans med representanter från både regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner resonerar Vision kring fenomenet och framtiden.

Desinformationskampanjer riktade mot socialtjänsten gör att många familjer inte söker det stöd de har behov av, och att barn i slutändan kan fara illa. Risken är att tilliten till socialtjänsten och välfärden undermineras. Även socialsekreterares arbetsmiljö påverkas och präglas allt mer av att bemöta anklagelser och hot. Vad behöver göras för att vända utvecklingen och stärka socialtjänsten? Vi presenterar även en färsk undersökning från Vision kring omfattningen av desinformationskampanjen och vilka konsekvenser desinformationen kan få.

Medverkande

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision
Minna Ljunggren, statssekreterare åt Camilla Waltersson Grönvall socialtjänstminister (M)
Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande socialutskottet (S)
Anna Dorrian Werner, påverkansansvarig och barnrättsjurist, BRIS
Veronica Skog, biträdande enhetschef, socialtjänsten Järva
Åsa Furén-Thulin, sektionschef socialtjänst, Sveriges Kommuner och Regioner.

Moderator: Ann-Therese Enarsson, VD Tankesmedjan Futurion.

Se seminariet här: Ryktet går (Vision Play)

Läs Visions kortrapport om desinformation

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss