Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor äter lunch ute

Så klarar du stressperioden i maj–juni

2022-05-10

Sommaren närmar sig med stormsteg likt alla andra år med den så kallade "stressperioden" under maj–juni. Det är avslutningar, semesterplanering och sommarfester på jobb, skola och i föreningar som står på schemat. Här är Visions bästa tips på hur du kan undvika den skadliga stressen.

Maj och juni är ofta  en skön period då solen tittar fram och sommaren börjar närma sig. Men det kan även vara en stressfull period på både jobbet och i privatlivet.

För många kan att göra-listan vara väldigt full då det är deadlines på jobbet inför sommarledigheten, semestern som ska planeras och förberedas, skolavslutningar, bröllop samt andra sommarfester som står för dörren. Dessutom vill man kanske hinna ta ett dopp med barnen efter skolan samtidigt som arbetsuppgifterna hopar sig och man känner att man behöver jobba över. 

Känner du dig stressad?

Om du känner dig påtagligt stressad av allt som ska göras under maj och juni kan det vara värt att ta ut en semester- eller föräldradag från arbetet för att lägga tid på schemaläggning av alla To-Do's.

Fler tips för hur du kan hantera stressen

  • Lista alla sociala aktiviteter du behöver välja bland och våga välja bort! Det är helt okej att du inte har energi eller tid till exakt allting.
  • Gör en motsvarande lista över saker du behöver få klart på jobbet innan semestern och sätt upp en tidsplan som du håller dig till. 
  • I samband med att du skriver dina lisor, gör en prioritetsordning redan nu innan fler arbetsuppgifter tillkommer och alla inbjudningar trillar in.
  • Lägg ribban på en rimlig nivå. Både när det gäller jobbet och privat. Kanske ska du inte erbjuda dig att fixa avslutningen för fotbollslaget/jobbteamet om du har mycket annat. 
  • Ta pauser! Jobba inte på lunchrasten och se till att ta fikaraster. Pauserna gör att du kan bli mer effektiv under din arbetstid.
  • Signalera till din chef om nya arbetsuppgifter trillar in som gör att tidsplanen spricker, kanske kan vissa saker skjutas på tills efter sommaren?
  • Samarbeta och våga be om hjälp. I de fall det går – gör arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor eller saker tillsammans med din partner eller familj.

Checklista för att undvika stress

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss