Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så klarar du stressperioden i maj-juni

2022-05-10

Sommaren närmar sig med stormsteg likt alla andra år med den så kallade "stressperioden" under maj-juni. Det är avslutningar, semesterplanering och sommarfester på jobb, skola och i föreningar som står på schemat. Här är Visions bästa tips på hur du kan undvika den skadliga stressen.

Maj är ofta en skön månad då solen tittar fram och sommaren börjar närma sig. Men det kan även vara en stressfull period på både jobbet och i privatlivet. För exempelvis heltidsarbetande föräldrar kan att göra-listan vara väldigt full då det är deadlines på jobbet inför sommarledigheten, semestern som ska planeras och förberedas, skolavslutningar, bröllop samt andra sommarfester som står för dörren. Det är många saker som är väldigt trevliga men som också kan vara stressframkallande.

Känner du dig stressad?

Om du känner dig påtagligt stressad av allt som ska göras under maj och juni så kan det vara värt att ta ut en semester- eller föräldradag från arbetet för att lägga tid på schemaläggning av alla To-Do's.

Här följer fler tips för hur du kan hantera stressen:

  • Lista alla aktiviteter du behöver välja bland och våga välja bort! Det är helt okej att du inte har energi eller tid till exakt allting.
  • I samband med att du skriver din lista, gör en prioritetsordning redan nu innan fler arbetsuppgifter tillkommer och alla inbjudningar trillar in.
  • Ta pauser! Jobba inte på lunchrasten och se till att ta fikaraster. Pauserna gör att du kan bli mer effektiv under din arbetstid.
  • Samarbeta och våga be om hjälp. I de fall det går – gör arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor eller saker tillsammans med din partner/familj.

Checklista för att undvika stress

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar