Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så klarar du stressperioden i maj-juni

2022-05-10

Sommaren närmar sig med stormsteg likt alla andra år med den så kallade "stressperioden" under maj-juni. Det är avslutningar, semesterplanering och sommarfester på jobb, skola och i föreningar som står på schemat. Här är Visions bästa tips på hur du kan undvika den skadliga stressen.

Maj är ofta en skön månad då solen tittar fram och sommaren börjar närma sig. Men det kan även vara en stressfull period på både jobbet och i privatlivet. För exempelvis heltidsarbetande föräldrar kan att göra-listan vara väldigt full då det är deadlines på jobbet inför sommarledigheten, semestern som ska planeras och förberedas, skolavslutningar, bröllop samt andra sommarfester som står för dörren. Det är många saker som är väldigt trevliga men som också kan vara stressframkallande.

Känner du dig stressad?

Om du känner dig påtagligt stressad av allt som ska göras under maj och juni så kan det vara värt att ta ut en semester- eller föräldradag från arbetet för att lägga tid på schemaläggning av alla To-Do's.

Här följer fler tips för hur du kan hantera stressen:

  • Lista alla aktiviteter du behöver välja bland och våga välja bort! Det är helt okej att du inte har energi eller tid till exakt allting.
  • I samband med att du skriver din lista, gör en prioritetsordning redan nu innan fler arbetsuppgifter tillkommer och alla inbjudningar trillar in.
  • Ta pauser! Jobba inte på lunchrasten och se till att ta fikaraster. Pauserna gör att du kan bli mer effektiv under din arbetstid.
  • Samarbeta och våga be om hjälp. I de fall det går – gör arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor eller saker tillsammans med din partner/familj.

Checklista för att undvika stress

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss