Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Haneih Baudin, förtroendevald i Vision.
    ”Timbanken gör att jag kan ta ut tid för att vara med mina barn” 

"Nu kan vi själva styra vår ledighet"

Hanieh Baudin tog strid för rätten till halvdag före röd dag. Lösningen blev en timbank som ger större frihet att välja när man vill vara ledig.    

För några år sedan var de anställda vid Umeå Kommun nära att förlora rätten till halvdag innan röd dag. Arbetsgivaren ville samtidigt även slopa förkortad arbetstid under sommaren och möjligheten att sluta 16:30.  
 
Förtroendevalda Hanieh Baudin, då anställd inom socialtjänsten, var missnöjd. 
 
– Arbetsgivaren motiverade det med att det skulle bli lika för alla. Det finns verksamheter där det inte finns halvdagar, till exempel om man jobbar i ett boende. Jag förstod deras argument men medlemmarna var inte positiva.  
 
Hanieh började räkna på hur mycket tid det handlade om totalt och kom fram till att det skulle bli ungefär 26 timmar på ett år om de tog bort halvdagarna. Detta blev starten för flera möten för att kunna få till stånd ett nytt förslag som bägge parter accepterade. 
 
– För mig är nyckeln till framgång en bra dialog och bra kontakt med arbetsgivaren. Vi värnar alla om en god arbetsmiljö och kommunen vill ju även framstå som en attraktiv arbetsgivare, säger Hanieh Baudin. 
 
Lösningen blev att halvdagarna ersattes med en timbank. Jobbar man heltid får man en pott på 26 timmar som man kan disponera över och ansöka om ledighet när det passar bäst. Vid samma förhandling fick medlemmarna ett ”paket” som även inkluderade semesterväxling och att få behålla större delen av sommartiden. 
 
– Det kändes som om vi vann, säger Hanieh med ett skratt och tillägger att hon inte vill ta åt sig äran för att förhandlingen gick så bra: Det är en gemensam förtjänst. Vi var många! 
 
Responsen har varit mycket positiv. Vision-medlemmen Anna Holmstedt, som arbetar som nämndsekreterare på Kommunstyrelsen i Umeå, tycker att timbanken blev en väldigt bra kompromiss. 
 
– Man vill ju inte bara kliva av en bra förmån. Till slut fick vi behålla timmarna och nu är de inte styrda av röda dagar. Den ökade flexibiliteten är bra för det kan finnas andra högtider då man vill passa på att vara ledig, säger hon. 
 
Även Hanieh Baudin lyfter fram den nya flexibiliteten, friheten och mångfaldsperspektivet. 
 
– Nu kan man jobba lite kortare dagar eller spara ihop till lediga heldagar. Alla firar inte kristna högtider och alla tycker inte att det är så viktigt att vara ledig just då. För mig handlar detta om ett mångfaldsperspektiv oavsett trosuppfattning, vilket känns helt rätt i tiden. 
 
Hanieh Baudin brukar själv ta ut tid från timbanken som heldagar eller halvdagar för att få längre sammanhängande ledighet med sina barn Setareh och Kian.  

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss