Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

    Lasse Svensson jobbade länge för modellen 80-90-100 i Borlänge kommun.

"Nu hinner jag hämta barnbarnen"

När Lasse Svensson föreslog modellen 80-90-100 mötte han motstånd. Men tack vare envist arbete är det nu infört i Borlänge kommun. Till medlemmen Marinas stora glädje. 

Allt började med en liten notis i tidningen våren 2012. Lasse Svensson, förtroendevald och klubbordförande på Borlänge kommun, läste om hur modellen 80-90-100 hade införts på försök i en kommun som ett alternativ till uppsägning. Han blev genast intresserad. 
 
– Jag gjorde mycket research och frågade de kommuner som testat modellen om deras erfarenheter. Snart förstod jag vilken fantastisk lösning detta var, säger Lasse Svensson som idag är pensionär med 25 års facklig karriär inom Vision bakom sig. 
 
Modellen innebär alltså att man jobbar 80 procent, får 90 procent av lönen, samtidigt som arbetsgivaren betalar tjänstepension på 100 procent. På så sätt får äldre arbetstagare en möjlighet att trappa ner sitt arbetsliv med goda ekonomiska villkor. 
 
– Tidigt 2014 lade jag in ett förslag om att införa 80-90-100 i Borlänge kommun. Då svarade arbetsgivaren att vårt ekonomisystem inte kunde hantera det. Men jag var påläst och kunde bevisa att det inte stämde. Sen följde en tid av hårda förhandlingar. 
 
Drygt ett år senare kom plötsligt ett beslut från kommunledningen om att införa modellen från 63 år. De var tydliga med att Visions arbete hade inspirerat dem. Och när beslutet vann laga kraft i september 2015 blev Lasse först ut med att utnyttja förmånen. 
 
– Jag lade en ansökan på chefens bord direkt och fick den godkänd klockan 22:40 samma kväll. Alla tjänar på den här modellen. Den gör både att man orkar jobba längre och hinner tanka av de äldre på deras kompetenser, säger Lasse. 
 
Han är långt ifrån ensam om att hylla 80-90-100. En av många Vision-medlemmar som har ansökt är Marina Kaustinen, arbetsmarknadshandläggare på Borlänge kommun. 
 
– Jag är så glad för den här chansen. Nu kan jag jobba lite mindre utan att tjänstepensionen påverkas. Jag hinner hämta barnbarnen, hjälpa min gamla mamma och bara sätta guldkant på vardagen. Jag hade aldrig gått ner i tid om den här lösningen inte fanns, säger hon. 
 
En stor fördel med 80-90-100 i Borlänge kommun är att de anställda själva kan välja exakt när de vill ta ut sin lediga tid. Marina har sedan i höstas valt att vara ledig fredag och måndag varannan vecka. Det upplägget ger henne en viktig andningspaus. 
 
– Att få den långhelgen för återhämtning gör jättestor skillnad. Jag trodde faktiskt inte att det skulle betyda så mycket – nu känns det som jag kan jobba långt efter 65. Detta är en lyx och en ynnest som vi ska värna. Jag är extremt tacksam för Lasses och Visions insats.

Lasse Svensson lobbade länge för modellen 80-90-100 i Borlänge kommun. Han blev också först med att utnyttja den populära förmånen. 

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss