Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utbildning för klimatombud

Som klimatombud inom Vision har du möjlighet att verka för klimatet på olika sätt, beroende på vilken arbetsplats du jobbar på och vilka frågor du och dina kollegor vill driva. Se utbildningspaketet som ett smörgåsbord, där du väljer själv vilka delar du vill eller behöver fördjupa dig i. Utbildningspaketet är under utveckling och fler utbildningsdelar kommer att tillkomma utefter behov hos klimatombuden.

Din roll som klimatombud är bland annat att tillvarata medlemmars och potentiella medlemmars engagemang i klimatfrågan och uppmärksamma hur Visions medlemmars arbete påverkas av klimatförändringar och klimatanpassningar. Du har "klimat-glasögon" i olika fackliga sammanhang, och som samarbetspart kan du hjälpa till att ta arbetsgivarens klimat - och miljöarbete längre, och se till att Visions medlemmars kunskaper tillvaratas i detta arbete.

Klimatnyfiken - om rättvis klimatomställning och fackens roll

Denna e-utbildning har tagits fram av Global Utmaning inom projektet Klimatagendan. Kursen är digital, tar en timme att genomföra och består av korta texter, filmer och interaktiva övningar som ger deltagaren kunskap om klimatkrisen och rättvis omställning. Starta utbildningen på knappen nedan. Du behöver vara inloggad på vision.se för att kunna starta e-utbildningen. Du väljer själv om du vill gå utbildningen på en dator, surfplatta eller mobil.

Starta utbildning

Genom att starta e-utbildningen godkänner jag att Vision sparar uppgifter i min utbildningshistorik så länge jag är medlem i Vision. Uppgifterna hanteras endast av behörig personal på Visions kansli. I de fall uppgifterna kan behöva behandlas av utomstående part, exempelvis för teknisk support, sker det enbart med leverantör där Vision skrivit personuppgiftsbiträdesavtal enligt GDPR.

Så hanterar Vision personuppgifter

Projektet Klimatagendan (globalutmaning.se)

Klimatsamtal

Kurskompendium samt handledning för att hålla studiecirklar på arbetsplatsen. Detta material är framtaget av Global Utmaning inom projektet Klimatagendan. 

Cirklarna är upplagda som fem träffar som är två gånger 45 minuter vardera. Det innehåller fakta, inspiration, goda exempel från olika sektorer och branscher tillsammans med diskussionsfrågor och övningar. Handledningen är digital.

Under den första träffen skapar man tillsammans en vision för sin klimatsmarta arbetsplats, för att under de efterföljande träffarna dyka ner i vilka åtgärder som behöver genomföras.

Som klimatombud i Vision kan man använda materialet som man vill, genomföra samtliga träffar eller kanske bara en.

Klimatsamtal (klimatsamtal.klimatagendan.se)

Planetära gränser och hållbar utveckling

Koldioxidbudgetering – vad är det?

Cirkulär vs linjär ekonomi 

Agenda 2030 för förtroendevalda i Vision

En e-utbildning i Agenda 2030, om vilket ansvar olika aktörer har och hur du som är förtroendevald i Vision kan bidra till att nå målen. Utbildningen tar ca 30 minuter. 

E-utbildning Agenda 2030

Nyheter

Till arkivet

Hitta din avdelning eller klubb

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din närmaste lokala avdelning, klubb, sektion eller stift.

Hitta avdelning eller klubb

Arrangera en utbildning

Är du förtroendevald och ska arrangera en utbildning?

Stöd och mer information

Kontakta Vision

Har du frågor om utbildningar för förtroendevalda?

Kontakta Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar