Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Leende kvinna på cykel i en park.

Utbildningar och verktyg för klimatombud

Som klimatombud i Vision har du möjlighet att verka för klimatet på olika sätt. Vision erbjuder ett smörgåsbord av utbildningar och verktyg där du väljer själv vilka delar du vill fördjupa dig i. Utbildningspaketet är under utveckling och fler delar kommer att tillkomma utifrån klimatombudens behov.

Din roll som klimatombud är bland annat att tillvarata medlemmars och potentiella medlemmars engagemang i klimatfrågan. Använd gärna Visions informationsblad för att visa kollegorna vad du kan hjälpa till med som klimatombud.

Informationsblad: Klimatombud (pdf)

Bli klimatombud

Föreläsning: Rättvis klimatomställning i praktiken

Välkommen att lyssna till en föreläsning med Naturskyddsföreningen om vad rättvis klimatomställning innebär i praktiken. Föreläsningen hölls 20 april 2023.

Föreläsningen beskriver hur social och ekologisk hållbarhet hänger ihop och hur vi tillsammans kan klara klimatomställningen. Få inspiration, verktyg och kraft att göra mer!

Föreläsning: Rättvis klimatomställning i praktiken (logga in)

E-utbildningen Klimatnyfiken

Vår e-utbildning Klimatnyfiken är ett utmärkt första steg i rollen som klimatombud, eller om du bara är nyfiken på vad uppdraget handlar om. Här får du veta mer om hur du kan verka för klimatet på olika sätt, beroende på vilken arbetsplats du jobbar på och vilka frågor som du och dina kollegor vill driva.

Gå till e-utbildningen (logga in)

Klimatsamtal – studiecirklar för klimatet

Håll studiecirklar på arbetsplatsen med hjälp av ett färdigt kurskompendium och en handledning. Materialet är framtaget av Global Utmaning inom projektet Klimatagendan.

Klimatsamtal (klimatsamtal.klimatagendan.se)

Cirklarna är upplagda som fem träffar som är två gånger 45 minuter vardera. Det innehåller fakta, inspiration, goda exempel från olika sektorer och branscher tillsammans med diskussionsfrågor och övningar. Handledningen är digital.

Under den första träffen skapar ni tillsammans en vision för er klimatsmarta arbetsplats. Under de efterföljande träffarna dyker ni sedan ner i vilka åtgärder som ni behöver genomföra.

Som klimatombud i Vision kan du använda materialet som du vill, till exempel genomföra alla träffarna eller kanske bara en. Utgå från vad som passar dig och dina kollegor.

Projektet Klimatagendan (globalutmaning.se)

Webbinarium: Världen som väntar

Som medlem i Vision kan du titta på ett inspelat webbinarium med Peter Alestig om klimat­förändringarna och konsekvenserna av att inte ställa om. Få starka argument för att driva på för minskad klimatpåverkan på din arbetsplats.

Webbinarium: Världen som väntar (logga in)

Planetära gränser och hållbar utveckling

I den här filmen förklarar professor Johan Rockström konceptet "planetens gränser".

Film: Planetens gränser (youtube.com)

Hör också Kate Raworth, ekonom på Oxford University, som utmanar konceptet ständig tillväxt med sin vision om doughnut-samhället med en hälsosam ekonomi. Filmen är på engelska.

Film: Doughnut-samhället (ted.com)

Vilka jobb vill vi ha i framtiden?

Lyssna till Plan B-podden och avsnittet "Business, brödföda & ballt kneg" som diskuterar framtidens jobb, hållbart arbetsliv, kortare arbetstid och hur man kan påverka på sin arbetsplats. Vision är samarbetspartner till Plan B och i avsnittet hör du Veronica Magnusson berätta om klimatombudsrollen.

Koldioxidbudgetering – vad är det?

Möt Martin Wetterstedt som är forskare på Uppsala universitet, i ett samtal kring kommunala koldioxid­budgetar samt samhällets och individens roll.

Film: Kommunala koldioxidbudgetar (youtube.com)

Träffa också Jonas Bane som är ordförande för klimatriksdagen. Jonas förklarar vad en koldioxid­budget faktiskt innebär.

Film: Vad innebär en koldioxidbudget? (youtube.com)

Cirkulär vs linjär ekonomi

Se den här filmen som ger en snabb genomgång av innebörden av cirkulär ekonomi.

Film: Cirkulär ekonomi (youtube.com)

Lyssna på podden med miljö­pedagogerna Rustan Nilsson och Ann Nerlund på det kommunala avfalls­bolaget SYSAV. Lättillgängliga avsnitt på runt 40 minuter vardera om hur sopor hänger ihop med konsumtion, samhälle, miljö och klimat.

Podd: Avfallet – en riktigt sopig podd (spotify.com)

E-utbildning i Agenda 2030 för förtroendevalda i Vision

Vision erbjuder en e-utbildning i Agenda 2030. Utbildningen handlar om vilket ansvar olika aktörer har och hur du som är förtroendevald i Vision kan bidra till att nå målen. Utbildningen tar cirka 30 minuter.

Gå till e-utbildningen (logga in)

Guide: Minska klimatpåverkan

Använd Visions guide för att minska klimatpåverkan på din arbetsplats.

Minska klimatpåverkan (pdf)

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss