Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna på cykel i en park.

Utbildningar och verktyg för klimatombud

Som klimatombud i Vision har du möjlighet att verka för klimatet på olika sätt. Vision erbjuder ett smörgåsbord av utbildningar och verktyg där du väljer själv vilka delar du vill fördjupa dig i. Utbildningspaketet är under utveckling och fler delar kommer att tillkomma utifrån klimatombudens behov.

Din roll som klimatombud är bland annat att tillvarata medlemmars och potentiella medlemmars engagemang i klimatfrågan. Använd gärna Visions informationsblad för att visa kollegorna vad du kan hjälpa till med som klimatombud.

Informationsblad: Klimatombud (pdf)

Bli klimatombud

E-utbildningen Klimatnyfiken

Vår e-utbildning Klimatnyfiken är ett utmärkt första steg i rollen som klimatombud, eller om du bara är nyfiken på vad uppdraget handlar om. Här får du veta mer om hur du kan verka för klimatet på olika sätt, beroende på vilken arbetsplats du jobbar på och vilka frågor som du och dina kollegor vill driva.

Gå till e-utbildningen (logga in)

Klimatföreläsning med Maria Wolrath Söderberg

Maria Wolrath Söderberg är docent i retorik vid Södertörns högskola. Hon forskar om hur vi resonerar när det gäller målkonflikter, spänningar, värdekrockar och i förhållande till stora samhällsutmaningar.

Sedan några år fokuserar hon på sådana frågor i relation till klimatförändringar och hållbarhet. I Sverige har vi både stor kunskap om klimatkrisen och starkt engagemang. Ändå har vi höga utsläpp per capita. Hur går det ihop?

I en särskild föreläsning för Visions medlemmar, inspelad den 21 november 2023 berättade Maria hur vi kan påverka på arbetsplatsen. 

Till den 21 januari har du som medlem möjlighet att logga in och se föreläsningen.

Föreläsning med Maria Wolrath Söderberg (logga in)

Webbinarium: Världen som väntar

Som medlem i Vision kan du titta på ett inspelat webbinarium med Peter Alestig om klimat­förändringarna och konsekvenserna av att inte ställa om. Få starka argument för att driva på för minskad klimatpåverkan på din arbetsplats.

Webbinarium: Världen som väntar (logga in)

Planetära gränser och hållbar utveckling

I den här filmen förklarar professor Johan Rockström konceptet "planetens gränser".

Film: Planetens gränser (youtube.com)

Hör också Kate Raworth, ekonom på Oxford University, som utmanar konceptet ständig tillväxt med sin vision om doughnut-samhället med en hälsosam ekonomi. Filmen är på engelska.

Film: Doughnut-samhället (ted.com)

Vilka jobb vill vi ha i framtiden?

Lyssna till Plan B-podden och avsnittet "Business, brödföda & ballt kneg" som diskuterar framtidens jobb, hållbart arbetsliv, kortare arbetstid och hur man kan påverka på sin arbetsplats. Vision är samarbetspartner till Plan B och i avsnittet hör du Veronica Magnusson berätta om klimatombudsrollen.

Podd: Plan B-podden (poddtoppen.se)

Koldioxidbudgetering – vad är det?

Möt Martin Wetterstedt som är forskare på Uppsala universitet, i ett samtal kring kommunala koldioxid­budgetar samt samhällets och individens roll.

Film: Kommunala koldioxidbudgetar (youtube.com)

Träffa också Jonas Bane som är ordförande för klimatriksdagen. Jonas förklarar vad en koldioxid­budget faktiskt innebär.

Film: Vad innebär en koldioxidbudget? (youtube.com)

Cirkulär vs linjär ekonomi

Se den här filmen som ger en snabb genomgång av innebörden av cirkulär ekonomi.

Film: Cirkulär ekonomi (youtube.com)

Lyssna på podden med miljö­pedagogerna Rustan Nilsson och Ann Nerlund på det kommunala avfalls­bolaget SYSAV. Lättillgängliga avsnitt på runt 40 minuter vardera om hur sopor hänger ihop med konsumtion, samhälle, miljö och klimat.

Podd: Avfallet – en riktigt sopig podd (spotify.com)

E-utbildning i Agenda 2030 för förtroendevalda i Vision

Vision erbjuder en e-utbildning i Agenda 2030. Utbildningen handlar om vilket ansvar olika aktörer har och hur du som är förtroendevald i Vision kan bidra till att nå målen. Utbildningen tar cirka 30 minuter.

Gå till e-utbildningen (logga in)

Guide: Minska klimatpåverkan

Använd Visions guide för att minska klimatpåverkan på din arbetsplats.

Minska klimatpåverkan (pdf)

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss