Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Jobbkandidat pratar med rekryterare.

Så landar du drömjobbet

Har du precis hittat ett jobb du drömmer om att få? Fantastiskt! För att gå från dröm till verklighet finns några viktiga och avgörande steg på vägen.

– Ett viktigt steg när man pratar om drömjobb är att definiera för sig själv vart man är på väg och varför, säger Erik Fors-Andrée, vd på Go Monday.

När du väl har hittat ett jobb som du verkligen vill ha behöver du visa ditt intresse genom att skicka in en ansökan eller ta kontakt på annat sätt.

– Oavsett hur du hittat ditt drömjobb så behöver du fundera över vad det är som gör att du vill jobba just här. Lägg fokus på vad det är som intresserar dig med just det här företaget istället för att fastna i formaliteter som vilken utbildning du läst och vilka meriter du har, säger Erik.

Fem steg till drömjobbet

  1. Ta reda på så mycket som möjligt om organisationen. Läs på och undersök vad som gör att du skulle trivas och varför. Dels blir du tryggare i dig själv när du har koll, dels märks det att du vet vad du pratar om och vet vad du vill.

  2. Ta kontakt. Det kan vara att skicka in en ansökan via rekryteringsannons eller att höra av dig till företaget. När du väl gör det – berätta vad det är som gör att du vill jobba här och vad det är som intresserar dig. Lägg fokus på varför det här är ett bra steg i din karriär, i stället för att göra en lång tillbakablick.

  3. Förbered dig inför ett möte. Har du fångat arbetsgivarens intresse kan du bli kallad på intervju. Du kan förbereda dig genom att tänka ut några budskap som du vill förmedla. Vad vill du lämna för stämning i rummet när mötet är slut? Tänk på att ge samma bild av dig själv som du förmedlade i din ansökan.

  4. Se intervjun som ett samtal. Du är inte bara där för att svara på frågor, utan för att du ska få en chans att föra fram ditt budskap och få reda på mer information om arbetsplatsen. Våga ställa de frågor du funderar över, men ställ inga frågor bara för att. I slutet kan du fråga om hur den vidare processen ser ut, så att du vet när och hur du kan förvänta dig återkoppling.

  5. Följ upp samtalet. Om du efter mötet kommer på saker som du borde ha sagt eller om det är något särskilt under samtalet som fångade ditt intresse – mejla och berätta det. Att följa upp ett samtal är aldrig fel om det finns ett syfte.

Boka samtal med en jobblivsexpert

Alla Vision-medlemmar har rätt till ett kostnadsfritt karriärsamtal via Erik och hans kollegor på Go Monday. Här kan du få hjälp med vägledning, att uppdatera ditt cv och din LinkedIn-profil och förberedelse för intervju.

– Det kan vara värdefullt att få ett utifrån-perspektiv på din karriär. Du får ofta mer raka och konkreta råd jämfört med om du pratar med vänner eller familj, säger Erik.

Karriärsamtal 

Visions karriärtjänster

Få hjälp i jobbsökandet av Vision

Är du ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden? Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till Vision, inte till A-kassan Vision. Gå till A-kassan Visions webbplats om du vill ha hjälp med att byta dit från annan a-kassa.

A-kassan Vision (akassanvision.se)
Byt a-kassa (akassanvision.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss