Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Jobbkandidat pratar med rekryterare.

Så landar du drömjobbet

Har du precis hittat ett jobb du drömmer om att få? Fantastiskt! För att gå från dröm till verklighet finns några viktiga och avgörande steg på vägen.

– Ett viktigt steg när man pratar om drömjobb är att definiera för sig själv vart man är på väg och varför, säger Erik Fors-Andrée, vd på Go Monday.

När du väl har hittat ett jobb som du verkligen vill ha behöver du visa ditt intresse genom att skicka in en ansökan eller ta kontakt på annat sätt.

– Oavsett hur du hittat ditt drömjobb så behöver du fundera över vad det är som gör att du vill jobba just här. Lägg fokus på vad det är som intresserar dig med just det här företaget istället för att fastna i formaliteter som vilken utbildning du läst och vilka meriter du har, säger Erik.

Fem steg till drömjobbet

  1. Ta reda på så mycket som möjligt om organisationen. Läs på och undersök vad som gör att du skulle trivas och varför. Dels blir du tryggare i dig själv när du har koll, dels märks det att du vet vad du pratar om och vet vad du vill.

  2. Ta kontakt. Det kan vara att skicka in en ansökan via rekryteringsannons eller att höra av dig till företaget. När du väl gör det – berätta vad det är som gör att du vill jobba här och vad det är som intresserar dig. Lägg fokus på varför det här är ett bra steg i din karriär, i stället för att göra en lång tillbakablick.

  3. Förbered dig inför ett möte. Har du fångat arbetsgivarens intresse kan du bli kallad på intervju. Du kan förbereda dig genom att tänka ut några budskap som du vill förmedla. Vad vill du lämna för stämning i rummet när mötet är slut? Tänk på att ge samma bild av dig själv som du förmedlade i din ansökan.

  4. Se intervjun som ett samtal. Du är inte bara där för att svara på frågor, utan för att du ska få en chans att föra fram ditt budskap och få reda på mer information om arbetsplatsen. Våga ställa de frågor du funderar över, men ställ inga frågor bara för att. I slutet kan du fråga om hur den vidare processen ser ut, så att du vet när och hur du kan förvänta dig återkoppling.

  5. Följ upp samtalet. Om du efter mötet kommer på saker som du borde ha sagt eller om det är något särskilt under samtalet som fångade ditt intresse – mejla och berätta det. Att följa upp ett samtal är aldrig fel om det finns ett syfte.

Boka samtal med en jobblivsexpert

Alla Vision-medlemmar har rätt till ett kostnadsfritt karriärsamtal via Erik och hans kollegor på Go Monday. Här kan du få hjälp med vägledning, att uppdatera ditt cv och din LinkedIn-profil och förberedelse för intervju.

– Det kan vara värdefullt att få ett utifrån-perspektiv på din karriär. Du får ofta mer raka och konkreta råd jämfört med om du pratar med vänner eller familj, säger Erik.

Karriärsamtal 

Visions karriärtjänster

Få hjälp i jobbsökandet av Vision

Är du ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden? Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till Vision, inte till A-kassan Vision. Gå till A-kassan Visions webbplats om du vill ha hjälp med att byta dit från annan a-kassa.

A-kassan Vision (akassanvision.se)
Byt a-kassa (akassanvision.se)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar