Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två medarbetare samtalar över en kopp kaffe.

Vision - fackförbundet för tandsköterskor

Vision är fackförbundet för dig som är tandsköterska eller studerar till ett jobb inom tandvården. Här kan du se vad Vision gör och vilka frågor vi driver för just din yrkesgrupp.

Varför ska du gå med i Vision som tandsköterska? 

Vision organiserar många anställda inom regionerna, vilket är en styrka. Genom att vi är så många kan vi förhandla fram bra kollektivavtal för våra medlemmar.

Vision samarbetar med beslutsfattare och politiker för bättre villkor inom tandvården, både nationellt och internationellt. Vision har dessutom ett nationellt tandvårdsnätverk där tandsköterskor att utbyta erfarenheter och diskutera viktiga frågor med kolleger från hela landet.

Tandsköterskenätverket

I rapporten Bättre behandling kan du läsa mer om Visions arbete för tandsköterskor.

Rapport: Bättre behandling – tandsköterskornas viktiga betydelse i offentlig tandvård (pdf)

Tandsköterskors arbetsmiljö

Vision följer forskningen kring amalgam och härdplaster inom tandvården, för en sund arbetsmiljö. Du ska trivas på jobbet, ha inflytande över ditt arbete och möjligheter att påverka på arbetsplatsen.

Din arbetsmiljö

Utbildning och fortbildning som tandsköterska

Vision vill att du som jobbar inom tandvården ska få kontinuerlig kompetens­utveckling av din arbetsgivare, så att du kan göra ett så bra jobb som möjligt. Vision påverkar också när det gäller den nationella tandsköterske­utbildningen.

Karriärtjänster

Kompetensutveckling

Din lön som tandsköterska

Du ska få högre lön när du utvecklas i ditt yrke. Vision arbetar för en god löneutveckling under din yrkeskarriär och tydliga kriterier för lönesättningen på din arbetsplats, till exempel att utbildning ska löna sig.

Din lön ska sättas utifrån ditt ansvar, din kompetens, arbetets svårighetsgrad och dina resultat – precis som det står i kollektivavtalet.

Din lön

Lönestatistik för tandsköterskor

Som medlem i Vision kan du logga in och se lönestatistik för vad andra tandsköterskor tjänar.

Lönestatistik

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din avdelning eller klubb.

Avdelningar och klubbar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss