Socialchefsrapport

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Socialtjänsten måste få rätt förutsättningar

Socialtjänsten är i en allvarlig kris. Behovet av personal är akut och över hälften av socialcheferna har idag svårt att ge insatser som individen har rätt till. Chefer och medarbetare gör ett enormt jobb och deras förutsättningar måste prioriteras nu.

Läs Visions Socialchefsrapport 2023
Socialtjänsten måste få rätt förutsättningar

Svårt att rekrytera

77 procent av socialchefer har svårt att rekrytera. År 2020 var andelen 35 procent. Det är svårast att rekrytera personal till äldreomsorgen och många tvingas rekrytera medarbetare som saknar tillräcklig kompetens.

Resurserna räcker inte

Över hälften, 53 procent, har svårt att ge insatser som individen har rätt till inom givna budgetramar. Stöd till barn och unga och äldreomsorgen är de områden som drabbas hårdast. 

Nej till angiverilag

Vision vill att regeringen drar tillbaka förslaget om informationsplikt som kan tvinga anställda att anmäla papperslösa i behov av hjälp. Bara 7 procent tror att lagen kommer förenkla uppdraget.

– Vi har sagt det förut. Det måste finnas förutsättningar att leva upp till den kvalitet som har fastställts genom lagar och regelverk.

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision 

Det här vill Vision

Vision vill att regeringen går in med kraftfulla statsbidrag, att det lokala arbetsmiljöarbetet stärks samt att socialtjänsten får mandat och lagstöd att arbeta förebyggande. Läs mer om vad Vision tycker och vill i Socialchefsrapporten 2023: Man får vad man betalar för. 

Fackförbundet för dig inom socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar inom eller jobbar med socialt arbete. Du kan till exempel vara socialchef, social­sekreterare, biståndshandläggare, behandlingsassistent, LSS-handläggare, kurator eller utvecklare inom socialtjänsten.

Är du chef?

Genom Vision Chef är du med i Sveriges största chefsförbund inom välfärden. Vi kan din bransch och dina förutsättningar.

Bli medlem – tre månader utan kostnad!

Bli medlem nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss