Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Kommun

Vision är fackförbundet för dig som jobbar i en kommun eller studerar med siktet inställt på att jobba i kommunal verksamhet.

Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i Sveriges kommuner kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens välfärd. Att vi är stora betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor med kommunerna.

Lön och förmåner med kollektivavtal

Några exempel på schysta villkor som Vision förhandlat fram i kollektivavtalet som gäller för dig som jobbar i en kommun

  • I över 100 kommuner har Vision tecknat avtal som kan ge dig 5-6 extra lediga dagar per år genom att växla in semesterdagstillägget.
  • Bättre ersättning för jour och beredskap! Förra avtalsrörelsen höjdes ersättningarna med ungefär 50 % för Visions medlemmar.
  • Extra ersättning från arbetsgivaren när du är föräldraledig
  • Extra ersättning från arbetsgivaren när du är sjukskriven.
  • Omställningsavtal som ger dig stöd att komma tillbaka till arbetslivet och en ekonomisk trygghet om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Mer förmåner i ditt kollektivavtal

Vad jobbar du med?

Visions medlemmar jobbar inom alla kommunens verksamheter. Hitta ditt yrkesområde här.

Koll på vad som gäller

Som medlem i Vision får du professionell rådgivning och stöd när det gäller dina rättigheter på jobbet.

Personlig rådgivning

Som medlem kan du höra av dig till Vision Direkt och få råd om allt som rör din arbetssituation. Du ringer oss och får svar direkt. Eller så mejlar du och får svar inom 12 timmar.

Vision i din kommun

När du jobbar i en kommun och är medlem i Vision tillhör du en avdelning eller klubb i den kommun du är anställd. Dina fackliga företrädare är också anställda i kommunen, och experter på just din arbetsplats.

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare.

Som ett av Sveriges snabbast växande fackförbund kan Vision göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens välfärd.

Inflytande på jobbet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss