• Elin Samuelsson har byggt hela tandkliniken i lego. Legofiguren till höger i den vänstra bilden föreställer Elin som assisterar tandläkaren Mohammad Osman i behandlingsrummet.

Trender

Tandsköterska byggde sin klinik i lego

28 mars 2022

Elin Samuelsson hittade två legofigurer som var på pricken lika hennes kolleger. Sedan spann hon loss och byggde hela kliniken i lego. Allt finns med – från incheckningsdator till spottkopp.

Blivande tandsköterskan Elin Samuelsson har byggt Folktandvården Sätra i Gävle i lego. Hon har gjort behandlingsrum, reception, väntrum och trayprep (rummet där alla instrument tas omhand).

– Allt ser ut ungefär så som det gör här på kliniken, säger Elin Samuelsson, som just nu gör praktik och är färdig tandsköterska till sommaren.

Hur fick du idén?

– Jag har en kollega som tycker att det är kul med lego, jag blev inspirerad av henne och började rota runt i mina barns lego. När jag hittade figurerna som påminner om mina arbetskamrater så urartade det.

Finns en Elin-legofigur i något rum?

– Ja, jag står i behandlingsrummet tillsammans med tandläkaren Mohammad. Han håller i en utdragningstång. Det är ju kanske inte så kul att få en tand utdragen så därför ser patienten lite skärrad ut.

Alt-textElin Samuelsson assisterar tandläkaren Mohammad Osman i behandlingsrummet.

Alt-textHär är receptionen och väntrummet. Där sitter sitter Elins man och barn

Alt-textI Trayprep håller tandsköterskorna på att plocka in disk för desinficering.

Hur lång tid tog bygget?

– Jag höll på några kvällar. Nu står legokliniken i ett glasskåp i receptionen på Folktandvården Sätra i Gävle.

Har du några nya projekt på gång?

– Vi har hittat några ritningar till Harry Potter. Så vi bygger en ögonblicksbild från en örtlektion och en flygande bil. Men vanligtvis brukar jag mest vara kreativ med garn, trä, metall med mera.


Relaterade artiklar