• Jessica Steiner, tandsköterska och tandhygieniststudent.

Utbildning

Varför skolar du om dig?

21 januari 2019

Fem frågor till Jessica Steiner, tandsköterska och tandhygieniststudent.

– Jag har ett jättestimulerande och roligt jobb som tandsköterska i dag, men redan i våras när jag hörde om möjligheten att bli tandhygienist utan att behöva ta studielån kände jag att ”det är något för mig”. Det som lockar mig är att jobba mer självständigt. Att ha fler egna patienter och att kunna styra mer över min arbetsdag.

Hur länge har du jobbat som tandsköterska?

– Jag blev klar 1990, så det är ett tag. Jag är redo för lite förändring och kommer ju fortfarande att jobba med tänder och med människor.

Är det nervöst att bli student efter så många år i arbetslivet?

– Jag har redan börjat studera nu under hösten, eftersom jag behövde skaffa särskild behörighet i en del ämnen för att kunna söka utbildningen. Det är verkligen en jättestor omställning. Men det är mycket roligare och mer intressant än vad jag trodde.

När blir du klar?

– Om tre år från och med nu. Utbildningen startade nu i januari. Jag kommer att studera på heltid och under den tiden får jag en lön på 18 000 kronor i månaden före skatt av Region Uppsala, mot att jag stannar kvar och jobbar i tre år. Sedan är jag garanterad ett jobb som tandhygienist, men exakt var vet jag inte. Jag får också ett lönepåslag på 3 000 kronor.

Var hoppas du på att få arbeta?

– Jag brinner för att jobba på den mobila kliniken, där jag jobbat tidigare. Jag skulle gärna vilja jobba där och fortsätta att motivera och lära människor att sköta sina tänder.

Jessica Steiner

Titel: Tandsköterska och tandhygieniststudent.
Arbetsplats: Tjänstledig för studier just nu. Tidigare Folktandvården Seminariet / mobila kliniken i Region Uppsala.
Familj: Man och fyra barn mellan 26 och 12 år, ett bonusbarn och ett barnbarn.
Intressen: Gillar att träna box (man boxas med en boxningskudde och har handskar på) och segling.


Relaterade artiklar