Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • En man och en kvinna sitter och samtalar.

Fem tips för att förbereda dig inför ditt kommande lönesamtal

2024-02-23

När ditt årliga lönesamtal närmar sig är det viktigt att du förbereder dig noggrant så att du kan argumentera på bästa möjliga sätt för din lön och dina förmåner. Här är fem tips som kan underlätta din förberedelse inför samtalet.

 • Granska arbetsplatsens lönekriterier och lönepolicy. Om du inte hittar dessa dokument kan du fråga din chef eller ta kontakt med ditt Vision-ombud för vägledning. Du kan också läsa på om individuell lönesättning och hur det fungerar.

  Individuell lönesättning

 • Jämför din lön med andra inom ditt yrke genom att använda Visions lönestatistik. Kom ihåg att statistiken vanligtvis är baserad på föregående års löner.

  Visions lönestatistik

 • Dokumentera dina prestationer under det gångna året och hur du har bidragit till att uppnå de uppsatta målen. Betona även din personliga utveckling, inklusive eventuella utbildningar. Det är också viktigt att ta fram konkreta exempel på när du har överträffat förväntningarna och nått dina egna mål.

  Vad påverkar lönen
 • Om dina arbetsuppgifter har förändrats sedan ditt senaste lönesamtal, skriv ned de mest betydelsefulla förändringarna och jämför dem med vad som diskuterades tidigare.

 • Det är fullt acceptabelt att förbereda dig genom att skriva ned dina argument på papper och ha med dig det som stöd under samtalet. Det kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad och säkerställa att du inte glömmer viktiga punkter. 

 
Genom att använda dessa tips kan du gå in i ditt lönesamtal väl förberedd och öka dina chanser att få en bra löneökning.

Lönesamtal

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss