Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -
    Eva-Lotta Nilsson, Visions förhandlingschef ledde mötet som ordförande

Estland visar vägen

2024-02-20

I förra veckan samlades ett 30-tal företrädare för fack och arbetsgivare i Tallinn, Estland, för möte i sociala dialogen. Temat var den digitala omställningen.

Detta heldagsmöte var det andra steget i ett gemensamt projekt som syftar till att stärka de nationella arbetsmarknadsparternas kapacitet genom erfarenhets- och informationsutbyte vad gäller den digitala omställningen inom offentlig sektor på EU-nivå. Tanken är att det ska leda till att partsgemensamt ta fram riktlinjer vad gäller den digitala omställningen på arbetsplatsen och distansarbete.

Under dagen presenterades spännande erfarenheter bland annat från Österrike, Tyskland och framför allt Estland, som ligger i framkant vad gäller digitalisering av offentlig verksamhet. Även Sverige gjorde en presentation om arbetet med digitalisering inom Ronneby kommun.

Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson, ordförande för sociala dialogen inom kommun- och regionsektorn,  ledde mötet tillsammans med företrädare för CEMR som representerar arbetsgivarna och är våra motparter på Europanivå.

- Det har varit en fantastisk intressant dag och särskilt med alla erfarenheter från de olika länderna. Det visar att vi har gemensamma utmaningar men också mycket att lära från varandra, säger Eva-Lotta Nilsson.

Digitaliseringen av offentliga tjänster och offentliga förvaltningar kommer att ha en betydande inverkan på arbetsvillkoren för arbetstagarna i sektorn. Det krävs kunskap och partsamverkan för att på bästa sätt komma till rätta med dessa strukturella förändringar och säkerställa att kollektiva förhandlingar kan stödja den digitala omställningen, på framtidens arbetsplats.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss