Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Åhörare lyssnar på Veronica Magnusson i plenum
    Förbundsmötet 2022

Stor satsning på facklig styrka

2022-09-30

Idag har förbundsmötet tagit beslut som ger klartecken för en storsatsning på att öka antal medlemmar och förtroendevalda inom Vision.

Som förbund ska Vision finnas nära medlemmarna, vara handlingskraftiga och ta fram konstruktiva förslag som driver arbetslivet framåt. För att lyckas med det behöver den fackliga styrkan vara stor. Det gäller både antal medlemmar och närvaron av förtroendevalda ute på arbetsplatserna.

Förbundsstyrelsens förlag innebär att Vision ska rekrytera i snitt 1550 yrkesverksamma medlemmar varje månad. Idag ligger den siffran på cirka 1250. Det skulle innebära att vi blir 160 000 yrkesverksamma medlemmar i förbundet till 2027. Skulle nuvarande siffror för nya medlemmar fortsätta skulle medlemsantalet istället sjunka.

Beslutet betyder också en kraftsamling för att fler ska vilja engagera sig med ett uppdrag. Antalet förtroendevalda inom Vision har sjunkit och idag har ungefär sju procent av medlemmarna ett fackligt uppdrag. Den här trenden ska satsningen alltså vända. Målet är att få upp siffran till tio procent, alltså en ökning till 16 000 förtroendevalda. Genom fler förtroendevalda hoppas förbundsstyrelsen att den ökade närvaron på arbetsplatserna bidrar dels till mer facklig framgång, men också att vi når målet att bli fler medlemmar.

- Förbundsmötet har tagit ett historiskt beslut! Vi har bestämt oss för att vända utvecklingen och att öka vår fackliga styrka genom att bli fler förtroendevalda och fler medlemmar. Det kommer att märkas på arbetsplatserna, vi kommer vara närmare medlemmarna än någonsin, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Satsningen, som kommer att bestå av flera olika delar, föreslås pågå under 2023–2027 och slutredovisas på kongressen 2028.

Förbundsstyrelsen underlag och förstudie

Förslag på satsning att öka i facklig styrka (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss