Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Skyddade titlar för medicinska sekreterare och tandsköterskor

2022-09-30

Idag beslutade förbundsmötet att Vision ska arbeta för att medicinsk sekreterare och tandsköterska ska bli skyddade yrkestitlar.

Som det är nu krävs ingen särskild utbildning för att få använda titeln medicinsk sekreterare eller tandsköterska. Att ha en skyddad yrkestitel skulle innebära en kvalitetssäkring av yrkena eftersom endast den som har ett bevis på att den har rätt kompetens och utbildning får rätt att använda yrkestiteln.

Vision har tidigare valt att inte arbeta för att skydda titlarna eftersom förbundet gjort bedömningen att förutsättningarna för framgång har varit liten. Nu finns däremot ett riksdagsbeslut sedan i somras att undersköterskor ska vara en skyddad yrkestitel och det krävs att man ska ha läst gymnasieprogrammet i vård och omsorg för att få kalla sig undersköterska.

Därför är läget annorlunda nu och Vision gör därför en bedömning och att det är möjligt att påbörja arbetet med att nationellt arbeta för att skydda yrkestitlarna för medicinska sekreterare och tandsköterskor. Sedan 2016 har tandsköterskeutbildningen nationellt likvärdigt innehåll vilket innebär att samtliga YH-utbildningar till tandsköterska i Sverige har samma utbildnings- och kursmål. Den skyddade yrkestiteln skulle därför kunna kopplas till den befintliga YH-utbildningen.

Att yrkeshögskoleutbildningen för medicinska sekreterare också sedan i år fått ett nationellt likvärdigt innehåll är en stor framgång och underlättar arbetet med en skyddad yrkestitel eftersom då även den titeln kan kopplas till den YH-utbildningen.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss