Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Visions förbundsmöte 2022.

Rapport från förbundsmötets andra dag

2022-09-30

Visions förbundsmöte valde under fredagen att bland annat besluta om att ge klartecken för en stor satsning på att öka antalet medlemmar och förtroendevalda inom Vision och att en ny avgiftsmodell för medlemsavgifter.

Några av fredagens beslut innebär bland annat att: 

  • Vision ska få en ny medlemsavgiftsmodell. Förslaget innebär att avgiften för medlemmar som tjänar under 25 000 kronor blir lägre eller oförändrad. Den som tjänar mer än 25 000 kronor får en höjning med tre kronor. 
  • Tre nya ledamöter, Genc Beqiri, Anton Ehrlin och Jens Lagnestam har valts in i Visions förbundsstyrelse
  • Visions förbundsmöte gav klartecken för en stor satsning på att öka antalet medlemmar och förtroendevalda inom Vision.
  • Ersättningen till centrala arvoden fastställdes.
  • Vision får en förändrad demokratisk process som bland annat betyder att förbundsmöten ersätts med kongress. Kongressen kommer att ske vart fjärde år och däremellan kommer det hållas förbundsråd.  
  • Att ingen avsättning sker till konfliktfonden under åren 2023–2024. 25 miljoner kronor av konfliktfondens avkastning årligen under perioden 2023–2024 ska tillskjutas verksamheten.
  • Under de kommande två åren, i samarbete med leverantören, påbörja en utfasning och i möjligaste mån ersätta de profilprodukter som producerats i ett icke demokratiskt land med schystare profilprodukter.

Beslutsprotokoll kommer att publiceras inom kort.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss