Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Emel Wennergren, vinnare av En arbetsplats för alla-priset 2022.
    Emel Wennergren tar emot En arbetsplats för alla-priset på Förbundsmötet

Mångfald på fikat belönas med 5000 kronor

2022-09-30

Emel Wennergren fick höra att det förekom kränkningar av individer och grupper på kommunhuset och ville göra något åt saken, hen skrev ner en lista med frågor kring mångfald som diskuteras vid fikabordet för att föra en dialog.

Emel jobbar på socialtjänsten i Ljusdals kommun med våld i nära relationer och är samordnande, hen hörde att förekom kränkningar mot grupper och individer på kommunhuset i våras och gjorde något åt saken. Idag är hen med på länk för att ta emot priset för en En arbetsplats för alla på Förbundsmötet. 

- Då gjorde jag, med den lokala styrelsens godkännande, en lista med diskussionsfrågor kring mångfald och la ett exemplar på varje fikabord i huset. Diskussionsfrågorna formulerade jag på ett sätt som avsåg att få i gång diskussioner och tankevändor kring vad vi tar för givet är det normala, säger Emel. 

Tips på diskussionsfrågor kring mångfald 

  • Kan alla få en anställning på vår arbetsplats?
  • Hur gör man om någon vid vårt fikabord säger något kränkande om någon individ eller grupp?
  • Vilka grupper ingår i diskrimineringslagen?
  • Är det svårt att komma ut som heterosexuell på vår arbetsplats?
  • Finns det några dörröppningar på vår arbetsplats som är så låga att de som inte sitter i rullstol har svårt att komma in?

En arbetsplats för alla-priset

Ju fler som gör något konkret för lika rättigheter och möjligheter i vardagen desto större blir chanserna att vi lyckas skapa en arbetsplats för alla. Emel Wennergren tog emot Visions pris En arbetsplats för alla som delades ut på Förbundsmötet. Priset delas ut till en person som på bästa sätt bidragit till en inkluderande arbetsplats. Emel Wennergren får ett diplom och ett stipendium på 5000 kronor. 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss