Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Bild på deltagare på förbundsmötet.

Konkurrenskraftiga löner inom välfärden

2022-09-30

Förbundsmötet har beslutat om att fortsätta att arbeta med konkurrenskraftiga löner inom välfärden.

Kompetensen ska stanna kvar inom välfärden genom konkurrenskraftiga löner och Visions lönepolitik ska vara känd bland Förtroendevalda är motionens utgångsläge. Göteborgsavdelningen har skickat in motionen om välfärdens löner. Samtliga tre förmöten var eniga om att rekommendera motionen välfärdens löner för direktbehandling på förbundsmötet som nu har gått igenom.

Offentlig sektor tappar kompetent personal för att den privata sektorn erbjuder mer i lön. Kvinnodominerade yrken har lågt betalt inom välfärden och Vision ska ta fram en analys om hur mycket lönen skiljer sig inom privat och offentlig sektor. Förbundsmötet är enig och vill att Vision ska bli en allt starkare röst mot de strukturella löneskillnaderna på arbetsmarknaden. 

Individuell lönesättning - är den negativ eller positiv? 

Motion nummer 41 anser att det saknas analys för den individuella lönesättningen och att den leder till konflikter på arbetsplatsen. Förbundsmötet håller inte med. 

  • Individuell lönesättning är Visions lönepolitik som menar på att du ska veta varför du får den lön du får. 
  • Nästa år kommer några avtal inom det privata området att förhandlas om och år 2024 är det dags för SKR och Sobona, inför varje avtalsrörelse görs djupare analyser av löneutfallet svarar förbundsstyrelsen och förbundsmötet håller med.  

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss