Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Styrelseledamöter runt ett fikabord.

Tre nya ledamöter ska väljas in till förbundsstyrelsen

2022-09-09

Centrala valutskottet har fått i uppdrag av Visions förtroendevalda att förbereda fyllnadsval till förbundsstyrelsen. I dag kan valutskottet presentera ett förslag på nya ledamöter till nuvarande förbundsstyrelse, som tillsammans kan föra Vision framåt.

Tre platser att fylla i förbundsstyrelsen

Av personliga skäl har tre ledamöter valt att avsluta sina roller i förbundsstyrelsen under pågående mandatperiod. Det är Erik Sellström, Hans-Jörgen Kronqvist och Anna Toftedahl.

Mellan 25 maj och 15 juni gick det att nominera förtroendevalda inför fyllnadsvalet till förbundsstyrelsen. Centrala valutskottet har sett att det finns ett stort engagemang bland förtroendevalda inom Vision ute i landet, vilket känns tryggt.

– Vi har tagit hänsyn till kriterier enligt valordningen samt kompetensprofil. Viktigt är att alla i förbundsstyrelsen representerar hela Vision oavsett var man kommer ifrån. Vårt förslag står för en helhet, det handlar om personer som tillsammans bidrar till helheten och för att föra Vision framåt, säger Lotta Dahl som är valutskottets ordförande.

Intervjuer har lett fram till förslag

Under sommaren har centrala valutskottet intervjuat alla nominerade. Därefter startade arbetet med att ta fram förslaget på ledamöter som ska väljas in till styrelsen.

– Vi i centrala valutskottet känner oss både glada och nöjda efter vårt arbete att kunna presentera vårt förslag, säger Lotta Dahl.

Visions centrala valutskott presenterar nu följande personer inför fyllnadsvalet till förbundsstyrelsen: Anton Ehrlin, Genc Beqiri och Jens Lagnestam.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss