Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson ger ett tal vid manifestationen på Norrmalmstorg
    Veronica Magnusson på Norrmalmstorg

Manifestation för kvinnorna i Iran

2022-10-27

Den 27 oktober deltog Visions förbundsordförande i en manifestation för att stödja den feministiska kampen i Iran. "Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter", sa Veronica Magnusson under sitt tal.

– Vision är ett kvinnodominerat fackförbund i den kvinnodominerade välfärden. Jämställdhet på arbetsplatserna är vår vardagliga kamp. Vi kan aldrig fullt ut förstå det våra medsystrar i Iran lever i, men vi kan förstå och stötta deras kamp. Som feministisk och solidarisk rörelse är det självklart för oss att stötta deras krav på ett fritt liv och samma rättigheter som män i arbetslivet, inledde Veronica Magnusson sitt tal vid manifestationen på Norrmalmstorg i Stockholm. 

Nu pågår en feministisk revolution i Iran. Unga kvinnor kastar de påtvingade slöjorna och klipper håret för att visa sitt ursinne över regimens mord på Jina (Mahsa) Amini. Skolflickor, studenter, unga män, lärare, oljearbetare – en växande massa manifesterar sin solidaritet och sin vrede. Solidariteten är gränsöverskridande och manifesterades idag i Stockholm. 

– Du kanske är utbildad – av de som tar en universitetsexamen i Iran är hälften kvinnor. Men du har svårt att få ett arbete, för både offentliga och privata arbetsgivare skriver uttryckligen att de vill ha manliga sökanden, särskilt om du söker ett jobb som chef. 

Om du är gift, kan din man hindra dig från att jobba i ett visst yrke eller med vissa arbetsuppgifter, han ärver dubbelt så mycket som dig och han får automatiskt vårdnaden om era barn. Han kan också hindra dig från att skaffa ett pass, när som helst hindra dig från att resa utomlands, sa Veronica Magnusson under sitt anförande. 

Manifestationen ordnades av Vision och Kommunal tillsammans med systerförbunden inom PSI (den internationella fackliga organisationen för offentliga tjänster).

– Regimens förtryck slår mot alla människor som själva vill välja sina liv. Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter. Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter.

Vi kräver mänskliga rättigheter i Iran NU!  
Regimens förtryck av Irans kvinnor måste upphöra NU!  

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss