Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Föräldraledig på sommaren - hur funkar det?

2022-05-05

Har du tänkt förlänga semestern genom att vara föräldraledig i sommar? Och nej, självklart är det inte semester att vara föräldraledig men det är ett sätt att förlänga ledig tid från arbetet tillsammans med dina eller din sambos barn. Vision svarar på de vanligaste frågorna i ämnet!

Har jag rätt att ta ut både semester och föräldraledighet under sommaren?

Ja. Du har rätt till föräldraledighet om du ansöker om detta i förväg. Hur långt i förväg varierar mellan kollektivavtalen men du som jobbar inom kommun och region ska ansöka minst tre månader i förväg. Du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester under perioden juni till augusti och du kan ansöka om en sammanhängande ledighet kombinerat med semester och föräldraledighet.

Kan chefen neka min ansökan av sammanhängande semester- och föräldraveckor?  

Ja. Det är din arbetsgivares rätt att neka om en längre frånvaro av dig som medarbetare skulle påverka verksamheten negativt. Om du och arbetsgivaren inte är överens om när du ska ha din semester så kan arbetsgivaren flytta dina semesterveckor under perioden juni-augusti. Arbetsgivaren kan dock inte flytta dina semesterveckor till samma veckor du ansökt om föräldraledigt. Arbetsgivaren kan inte heller neka dig de veckor du har ansökt om föräldraledigt (förutsatt att din ansökan inkommit minst 3 månader i förväg).

Kan jag vara föräldraledig med min sambos barn?

Ja. Från och med 1 juli 2019 kan en förälder föra över dagar med föräldrapenning till sin sambo. För att du ska kunna vara föräldraledig med din sambos barn behöver din sambo föra över föräldrapenningdagar till dig.

Kan jag ansöka om föräldraledighet för flera perioder under sommaren?

Ja. Under ett kalenderår får dela upp ledigheten på högst tre perioder. Tänk på att en ledighetsperiod som löper över ett årsskifte ska anses höra till det kalenderår då den påbörjades!

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar