Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Föräldraledig medlem.

Föräldraledig på sommaren - hur funkar det?

2022-05-05

Har du tänkt förlänga semestern genom att vara föräldraledig i sommar? Och nej, självklart är det inte semester att vara föräldraledig men det är ett sätt att förlänga ledig tid från arbetet tillsammans med dina eller din sambos barn. Vision svarar på de vanligaste frågorna i ämnet!

Uppdaterad 2024-04-17

Har jag rätt att ta ut både semester och föräldraledighet under sommaren?

Ja. Du har rätt till föräldraledighet om du ansöker om det i förväg. Hur långt i förväg varierar mellan kollektivavtalen, men du som jobbar inom kommun och region ska ansöka minst tre månader i förväg. Du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester under perioden juni–augusti och du kan ansöka om en sammanhängande ledighet kombinerat med semester och föräldraledighet.

Kan chefen neka min ansökan av sammanhängande semester- och föräldraveckor?  

Ja. Det är din arbetsgivares rätt att neka om en längre frånvaro av dig som medarbetare skulle påverka verksamheten negativt. Om du och arbetsgivaren inte är överens om när du ska ha din semester så kan arbetsgivaren flytta dina semesterveckor under perioden juni–augusti. Arbetsgivaren kan dock inte flytta dina semesterveckor till samma veckor du ansökt om föräldraledigt. Arbetsgivaren kan inte heller neka dig de veckor du har ansökt om föräldraledigt (förutsatt att din ansökan inkommit minst 3 månader i förväg).

Kan jag vara föräldraledig med min sambos barn?

Ja. Från och med 1 juli 2019 kan en förälder föra över dagar med föräldrapenning till sin sambo. För att du ska kunna vara föräldraledig med din sambos barn behöver din sambo föra över föräldrapenningdagar till dig.

Kan jag ansöka om föräldraledighet för flera perioder under sommaren?

Ja. Under ett kalenderår får dela upp ledigheten på högst tre perioder. Tänk på att en ledighetsperiod som löper över ett årsskifte ska anses höra till det kalenderår då den påbörjades!

Föräldraledighet

Ska du vara föräldrarledig men vet inte riktigt hur det fungerar? Vi svarar på de vanligaste frågorna så du kan känna dig lugn inför din föräldraledighet. 

Frågor och svar om semester

Vi svarar på de vanligaste frågorna gällande vilka regler och rättigheter som finns när det kommer till semester. 

 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss