Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Illustration: Solidaritetsfonden

Här är de tio värsta länderna att arbeta i

2022-06-28

Idag den 28 juni släpps världsfacket ITUC sin årliga rapport Global Rights Index. Rapporten visar att mänskliga rättigheter på jobbet inte är en självklarhet för alla, och att det i många länder innebär livsfara att vara fackligt engagerad.

Global Rights Index mäter hur grundläggande mänskliga rättigheter i arbetslivet respekteras i 148 länder. Årets rapport visar på en mycket farlig global utveckling som för nionde året i rad innebär ökade riskerna för hot, misshandel och till och med döden för fackligt aktiva och människorättsförsvarare.  

Varför ska vi i Sverige engagera oss?  

 • Vi har kollegor i andra länder som har sämre villkor.
 • Vi kan inte bekämpa fattigdom, sociala orättvisor och klimatkrisen om arbetstagare saknar rättigheter och inte kan försörja sig.
 • Att vara fackligt engagerad och ha möjlighet att göra sin röst hörd är för många en självklarhet, inte minst för oss i Sverige. I rapporten framkommer det dock att det i flera andra länder är förbjudet att vara fackligt aktiv och det kan i värsta fall vara förenligt med livsfara.

Tio värsta länderna att arbeta i 

Enligt världsfacket ITUC tystas allt fler människor av brutala regimer. Pandemin i kombination med krig och konflikter gör att de mänskliga rättigheterna är under global attack. Nära 70 procent av jordens befolkning lever under auktoritärt styre. Att höja sin röst för att protestera mot orättvisor är mycket riskabelt, bara under 2022 mördades 17 fackföreningsledare och ännu fler fackligt aktiva attackerades, trakasserades och hotades. Världens farligaste land för fackligt aktiva är Colombia och statistiken är talande: 13 mord, sex mordförsök och 99 dödshot har rapporterats under bara ett år. 

Förutom Colombia pekas dessa länder ut som de värsta att arbeta i:

 • Bangladesh
 • Belarus
 • Brasilien
 • Egypten
 • Filippinerna
 • Eswatini (Swaziland)
 • Guatemala
 • Myanmar
 • och Turkiet 

Visions arbete med att stärka fackliga rättigheter i andra länder 

Solidaritetsfonden används i första hand för att ge stöd åt fackliga kollegor i andra länder som på något sätt har råkat illa ut. De senaste åren har vi bland annat stöttat fackförbund i Turkiet.  

Solidaritetsfonden har tidigare även stöttat mer strategiskt fackliga kamper, som en rekryteringskampanj bland sjukhusanställda i Filippinerna eller för att få omvärlden att agera för bättre fackliga rättigheter i Guatemala. 

Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar 

Visions solidaritetsfond finansieras av våra medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör även regelbundna donationer till fonden. 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss