Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Illustration: Solidaritetsfonden

Insamling till Ukraina via Solidaritetsfonden

2022-06-27

I våras gjorde Visions solidaritetsfond en särskild insamling till Ukraina. Gensvaret var mycket större än vi hade vågat hoppas. Vi har därför valt att vidarebefordra pengarna i olika steg för att de ska kunna komma till bästa möjliga nytta. Nu har Vision beslutat att ytterligare 50 000 kronor ska skänkas till det fackliga initiativet Trade Union Lifeline.

Fackligt aktiva och medlemmar i Vision har visat ett stort engagemang för medmänniskor i Ukraina.

– Den stora uppslutningen och viljan att stötta gör mig otroligt stolt. Rekordstora summor har samlats in. Nu ger vi ytterligare runt 50 000 kronor till fackliga nätverk i Ukraina. Pengarna kommer att användas för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till människor i flera städer, bland annat Chernihiv och Odessa, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vision fördömer starkt Putins invasion av Ukraina. Den måste upphöra nu. 

Under ett krig råder speciella omständigheter och fackförbund kan behöva inta andra roller. Trade Union Lifeline är ett tvärfackligt initiativ där kärnan utgörs av offentligfacket SEUU:s ungdomsorganisation. Med hjälp av de nätverk och kontakter som de har fått genom det fackliga arbetet spelar de under kriget en viktig roll för att koordinera och distribuera nödhjälp runtom i Ukraina.  

Vad är solidaritetsfonden? 

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga mer långsiktiga internationella arbete. Fonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen. Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar. 

Insamling tidigare i år  

Vision har i en kampanj via sociala medier uppmanat lokalavdelningar, klubbar och medlemmar att skänka pengar till Solidaritetsfonden. Kampanjen innebar att samtliga bidrag till Solidaritetsfonden under mars i år går till Ukraina. Totalt samlades det ihop cirka 530 000 kronor till fonden. Av dessa har Visions förbundsstyrelse tidigare beslutat om att donera 7 000 euro (cirka 73 000 kronor) till Trade Union Lifeline, och nu får organisationen motta ytterligare 4 700 euro (cirka 50 000 kronor).  

Det statliga fackförbundet SEUU:s ungdomsorganisation initierade insamligen tillsammans med två andra organisationer, Kievs regionala råd för fackförbund och den ideella organisationen Labor Initiative.

Organisationerna använder sig av existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor inne i Ukraina. 

Det kommer bidraget att användas till

Bidraget från Solidaritetsfonden kommer att användas till att införskaffa förnödenheter till människor i behov i framför allt följande städer:

  • Chernihiv
  • Zhytomyr
  • Zaporizjzja
  • Odessa
  • Poltava
  • och Mykolaiv 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar