Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Illustration: Solidaritetsfonden

Insamling till Ukraina via Solidaritetsfonden

2022-06-27

I våras gjorde Visions solidaritetsfond en särskild insamling till Ukraina. Gensvaret var mycket större än vi hade vågat hoppas. Vi har därför valt att vidarebefordra pengarna i olika steg för att de ska kunna komma till bästa möjliga nytta. Nu har Vision beslutat att ytterligare 50 000 kronor ska skänkas till det fackliga initiativet Trade Union Lifeline.

Fackligt aktiva och medlemmar i Vision har visat ett stort engagemang för medmänniskor i Ukraina.

– Den stora uppslutningen och viljan att stötta gör mig otroligt stolt. Rekordstora summor har samlats in. Nu ger vi ytterligare runt 50 000 kronor till fackliga nätverk i Ukraina. Pengarna kommer att användas för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till människor i flera städer, bland annat Chernihiv och Odessa, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson och fortsätter:

– Vision fördömer starkt Putins invasion av Ukraina. Den måste upphöra nu. 

Under ett krig råder speciella omständigheter och fackförbund kan behöva inta andra roller. Trade Union Lifeline är ett tvärfackligt initiativ där kärnan utgörs av offentligfacket SEUU:s ungdomsorganisation. Med hjälp av de nätverk och kontakter som de har fått genom det fackliga arbetet spelar de under kriget en viktig roll för att koordinera och distribuera nödhjälp runtom i Ukraina.  

Vad är solidaritetsfonden? 

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga mer långsiktiga internationella arbete. Fonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen. Solidaritetsfonden finansieras av Visions medlemmar. 

Insamling tidigare i år  

Vision har i en kampanj via sociala medier uppmanat lokalavdelningar, klubbar och medlemmar att skänka pengar till Solidaritetsfonden. Kampanjen innebar att samtliga bidrag till Solidaritetsfonden under mars i år går till Ukraina. Totalt samlades det ihop cirka 530 000 kronor till fonden. Av dessa har Visions förbundsstyrelse tidigare beslutat om att donera 7 000 euro (cirka 73 000 kronor) till Trade Union Lifeline, och nu får organisationen motta ytterligare 4 700 euro (cirka 50 000 kronor).  

Det statliga fackförbundet SEUU:s ungdomsorganisation initierade insamlingen tillsammans med två andra organisationer, Kievs regionala råd för fackförbund och den ideella organisationen Labor Initiative.

Organisationerna använder sig av existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor inne i Ukraina. 

Det kommer bidraget att användas till

Bidraget från Solidaritetsfonden kommer att användas till att införskaffa förnödenheter till människor i behov i framför allt följande städer:

  • Chernihiv
  • Zhytomyr
  • Zaporizjzja
  • Odessa
  • Poltava
  • och Mykolaiv 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss