Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Visions seminarium i Almedalen.

Vem ska stoppa rekryteringen till gängen i tid?

2022-07-04

Unga som begår brott och våldsdåd är ett misslyckande som alla partier vill komma till rätta med. Men vilka partier vill använda socialtjänstens fulla kompetens att agera förebyggande och ge tidiga insatser? Vad säger personal och chefer i socialt arbete om sin situation och om vad som behövs?

Det här var några av de frågor Visions förbundsordförande Veronica Magnusson ställde under Visions seminarium i Almedalen där politiker och andra viktiga beslutsfattare medverkade för att diskutera socialtjänsten.

Ta del av seminariet

Seminariet sänds i efterhand på SVT2 den 5 juli kl 14. Därefter går det att ta del av seminariet på SVT Play.

Seminarium: Vem ska stoppa rekryteringen till gängen i tid? (svtplay.se)

Om seminariet

För att komma till rätta med kriminaliteten bland unga framhålls hårdare tag och längre straff. Räcker det? Tidiga sociala insatser spelar roll. Det är både lättare och bättre att nå fram med stöd tidigt till föräldrar och barn än att omhänderta en kriminell 19-åring. Trots det är socialtjänstens förebyggande arbete inte lagstadgat vilket gör att det nedprioriteras.

Både Sveriges socialchefer och Visions medlemmar svarar att verksamheten har allra svårast att få resurserna att räcka till för att arbeta förebyggande och uppsökande i den omfattning det finns behov av. Detta trots kommunsektorns rekordstora överskott. Socialtjänsten har hög kompetens att förebygga social utsatthet och kriminalitet. Men då behöver den ha ett tydligare uppdrag att prioritera förebyggande arbete och resurser måste säkerställas. Det finns höga politiska ambitioner. Åtgärder som införs måste ge effekt. Om inte chefer och medarbetare får rätt verktyg och resurser riskerar satsningarna falla platt.

Medverkande

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande, Vision
  • Lena Hallengren, socialminister, Socialdemokraterna
  • Märta Stenevi, språkrör, Miljöpartiet
  • Johan Forssell, rättspolitisk talesperson, Moderaterna
  • Jan Jönsson, socialborgarråd Stockholms stad, Liberalerna
  • Lina Blombergsson, biträdande socialdirektör Huddinge kommun och vice ordförande, Föreningen Sveriges Socialchefer
  • Lena Nitz, ordförande, Polisförbundet
  • Linnea Lindquist, skoldebattör och skolledare, Hammarkullen 

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar