Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två studiekamrater samtalar.

Så kommer du in i höstens studierutiner

2022-08-22

Äntligen studiestart! Att hitta fungerande studierutiner underlättar din vardag som student, men kan vara lättare sagt än gjort innan du blivit varm i kläderna. Här tipsar Josefin Hellman, gruppledare och pedagogisk konsult på Stockholms universitets Studie- och språkverkstad, om hur du på bästa sätt kommer igång med studierna i höst.

Expertens bästa tips

1. Var proaktiv

Försök ta reda på så mycket som möjligt i god tid. Ett vanligt misstag många gör är att många vänta för länge med att skaffa kurslitteratur, men faktum är att studierna oftast börjar dag ett. Redan i välkomstbrevet från lärosätet får du inloggningsuppgifter till en lärplattform. Logga in och navigera runt så slipper du lägga tid på det senare. I brevet får du också en lista med kurslitteratur samt kursmål. Bilda dig en uppfattning om vilka böcker du kan köpa eller låna på biblioteket så att du är förberedd när kursen väl startar.

2. Gör en studieplanering

När du väl införskaffat litteraturen du behöver är det dags att göra en planering för dina studier. För många blir läsningen en chock eftersom de flesta kurser håller högt tempo. Genomsnittsstudenten förväntas läsa minst tre timmar om dagen utöver föreläsningar och seminarium. Se därför över hur många sidor eller kapitel du behöver läsa och när, så blir det lättare att hålla dig till din plan. Bra planering förebygger stress och möjliggör också att du kan ha studiefria dagar då du är helt ledig, vilket är viktigt för återhämtningen. 

3. Hitta inspirerande platser att plugga på

Inför terminsstarten ­– rekognoscera var du kan sitta och läsa. Eftersom läsningen är en stor del av studietiden är det bra att hitta platser där du trivs och känner dig motiverad att plugga. Försök hitta platser där du trivs. Ett stort plus är att det är socialt att sitta på platser där andra också rör sig. Ta gärna med dig trevliga kurskamrater. Väljer du att sitta hemma och plugga – se till att skapa rutiner som fungerar för dig. Ett tips är att sitta på en köksstol när du pluggar och på en annan när du är ledig, som ett sätt att skapa en arbetsplats även om du bor på liten yta.

4. Gå på allt du kan

Mycket på universitetet är frivilligt, men även om det inte är obligatoriskt så är mitt tips att gå på allt ­du erbjuds. Det är ett sätt att träffa kompisar, knyta kontakter, ställa frågor och dessutom få bättre förutsättningar för att klara kursen.

5. Håll i och håll ut

Det kan ta ett tag att komma in i rutinerna, men tänk på att de allra flesta fixar att plugga. Fråga gärna en kurskamrat om det är något du undrar över, ofta är du inte ensam med dina funderingar. Om du har svårt att hitta fungerande studierutiner, tycker läsning är utmanande eller om du inte förstår kurslitteraturlistan kan du alltid ta hjälp av språkverkstäder som finns på alla lärosäten. Vi finns för att hjälpa till!

Gå med i Vision kostnadsfritt

Ett medlemskap i Vision kan också vara en hjälp för dig som är student. Vi erbjuder till exempel kostnadsfria karriärtjänster så som granskning av ditt CV och personliga brev när du ska söka jobb. Just nu är medlemskapet helt kostnadsfritt för hela din studietid, och övergår inte till något du behöver betala för!

Läs mer och bli medlem

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss