Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Två studiekamrater samtalar.

Så kommer du in i höstens studierutiner

2022-08-22

Äntligen studiestart! Att hitta fungerande studierutiner underlättar din vardag som student, men kan vara lättare sagt än gjort innan du blivit varm i kläderna. Här tipsar Josefin Hellman, gruppledare och pedagogisk konsult på Stockholms universitets Studie- och språkverkstad, om hur du på bästa sätt kommer igång med studierna i höst.

Expertens bästa tips

1. Var proaktiv

Försök ta reda på så mycket som möjligt i god tid. Ett vanligt misstag många gör är att många vänta för länge med att skaffa kurslitteratur, men faktum är att studierna oftast börjar dag ett. Redan i välkomstbrevet från lärosätet får du inloggningsuppgifter till en lärplattform. Logga in och navigera runt så slipper du lägga tid på det senare. I brevet får du också en lista med kurslitteratur samt kursmål. Bilda dig en uppfattning om vilka böcker du kan köpa eller låna på biblioteket så att du är förberedd när kursen väl startar.

2. Gör en studieplanering

När du väl införskaffat litteraturen du behöver är det dags att göra en planering för dina studier. För många blir läsningen en chock eftersom de flesta kurser håller högt tempo. Genomsnittsstudenten förväntas läsa minst tre timmar om dagen utöver föreläsningar och seminarium. Se därför över hur många sidor eller kapitel du behöver läsa och när, så blir det lättare att hålla dig till din plan. Bra planering förebygger stress och möjliggör också att du kan ha studiefria dagar då du är helt ledig, vilket är viktigt för återhämtningen. 

3. Hitta inspirerande platser att plugga på

Inför terminsstarten ­– rekognoscera var du kan sitta och läsa. Eftersom läsningen är en stor del av studietiden är det bra att hitta platser där du trivs och känner dig motiverad att plugga. Försök hitta platser där du trivs. Ett stort plus är att det är socialt att sitta på platser där andra också rör sig. Ta gärna med dig trevliga kurskamrater. Väljer du att sitta hemma och plugga – se till att skapa rutiner som fungerar för dig. Ett tips är att sitta på en köksstol när du pluggar och på en annan när du är ledig, som ett sätt att skapa en arbetsplats även om du bor på liten yta.

4. Gå på allt du kan

Mycket på universitetet är frivilligt, men även om det inte är obligatoriskt så är mitt tips att gå på allt ­du erbjuds. Det är ett sätt att träffa kompisar, knyta kontakter, ställa frågor och dessutom få bättre förutsättningar för att klara kursen.

5. Håll i och håll ut

Det kan ta ett tag att komma in i rutinerna, men tänk på att de allra flesta fixar att plugga. Fråga gärna en kurskamrat om det är något du undrar över, ofta är du inte ensam med dina funderingar. Om du har svårt att hitta fungerande studierutiner, tycker läsning är utmanande eller om du inte förstår kurslitteraturlistan kan du alltid ta hjälp av språkverkstäder som finns på alla lärosäten. Vi finns för att hjälpa till!

Gå med i Vision kostnadsfritt

Ett medlemskap i Vision kan också vara en hjälp för dig som är student. Vi erbjuder till exempel kostnadsfria karriärtjänster så som granskning av ditt CV och personliga brev när du ska söka jobb. Just nu är medlemskapet helt kostnadsfritt för hela din studietid, och övergår inte till något du behöver betala för!

Läs mer och bli medlem

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar