Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Linda Fawaz, förtroendevald i Vision.
    Linda Fawaz

Bättre arbetsmiljö i Växjö

Linda Fawaz är styrelseledamot, skyddsombud, fackligt ombud och verksamhetskoordinator i Växjö kommun och har gjort stora insatser för att jobba direkt med arbetsklimatet inom kommunen.

En god arbetsmiljö är extremt viktigt för att man ska må bra på jobbet, men ibland händer saker som gör att arbetsmiljön försämras. I många situationer som kan uppstå är god facklig närvaro extremt hjälpsamt.

Växjö kommun har nyligen genomgått en centralisering där många olika avdelningar slagits samman. Något som inneburit problem med arbetsmiljön för flera av de anställda inom kommunen. Linda Fawaz har jobbat aktivt genom hela redan med att säkerställa arbetsmiljön.

Hur gör du när du jobbar med arbetsmiljöfrågor på det här sättet?

Det började med att vi hade samtal med medlemmar som kom till oss för att de mådde dåligt. För att ta reda på hur situationen såg ut ordnade vi ett lunchmöte på avdelningen där vi pratade med alla medarbetare utan att cheferna var närvarande. Det är ett bra sätt att få en bild över en situation utan att en enskild individ ska behöva stå för en orosanmälan.

Efter lunchen hade vi möte med ledare, chefer och HR. Där är min roll som skyddsombud att försöka medla och tolka mellan de olika parterna så att man kan komma framåt i situationen.

Nästa steg var att göra en riskbedömning på olika områden och se vad de olika riskerna med centraliseringen skulle kunna få för konsekvenser. Och när vi gjort en riskbedömning kunde vi börja jobba med de områden som hade högst risk först och prioritera utifrån det.

På vilket sätt gör det skillnad att ha en skyddsombud att prata med om arbetsmiljöfrågor?

Om man har ett problem på arbetsplatsen måste man antingen ta det med sin chef eller med facket. Gäller problemet chefen kan många känna att det är lättare att ta det med facket.

För att vi ska kunna gå vidare med situationen krävs dock att man står bakom sin anmälan, men vi förstår att det inte alltid är helt enkelt. I frågor där det fungerar kan vi då istället samla avdelningen och ha ett samtal med alla i grupp för att skapa en gemensam lägesbild på avdelningen. Finns en generell uppfattning om problemet på arbetsplatsen kan vi istället jobba med orosanmälningar utifrån den utan att en specifik person behöver stå bakom.

Visions tips till dig som upplever problem i arbetsmiljön

  • Ta upp problemet med din chef.
  • Prata med ditt skyddsombud eller en förtroendevald.
  • Berörs flera? Prata på er APT och försök hitta lösningar tillsammans.
  • Intresseförhandla med arbetsgivaren genom Visions klubb eller avdelning om något som skulle förbättra arbetsmiljön.
  • Ingen lösning? Ta då kontakt med våra rådgivare på Vision Direkt.

Missa inte vår handlingskraftskarta - full av exempel på facklig framgång!

Handlingskraftskartan

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss