Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Sök bland kurser och aktiviteter

Löneprocessen för dig i område Väst, Syd och Sydost

Kursen går: 2022-12-06--2022-12-07
Ort:  Distansutbildning
Anmälningstiden har gått ut

Kursen startar: 2022-12-06 kl: 09:30
Kursen slutar: 2022-12-07 kl: 16:00
Kontaktperson: Ted Karlström
Kontakt: ted.karlstrom@vision.se

OM UTBILDNINGEN Utbildningen ger dig förutsättningar för att arbeta målinriktat med hela processen för löneöversyn, lönebildning och lönesättning. Du får kunskap om hur löneöversynen genomförs enligt Visions riktlinjer och lönepolitik. Efter utbildningen skall du ha koll på, och kan dela med dig av hur man synliggör löneprocessen och tar tillvara medlemmarnas inlyftande genom träffar och aktiviteter. MÅLGRUPP Målgruppen är förtroendevalda inom samtliga avtalsområden med ansvar för löneprocessen i avdelningar och klubbar. Du skall ha eller gå in i uppdraget som förhandlingsdelegerad/löneförhandlare. OMFATTNING Utbildningen omfattar två utbildningsdagar. FÖRBEREDELSER Innan utbildningstillfället kommer du få förberedelseuppgifter som tar några timmar att genomföra. Mer information ges i bekräftelsen. Förutom dessa uppgifter ska du också ha genomfört följande e-utbildningar före kursstart för att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig utbildningen: - Påverka ditt arbetsliv (ca 60 min) - Utbildning för Vision-ombud (ca 60 min) - Rekryteringsguiden (ca 45 min) - En arbetsplats för alla (ca 20 min) Du hittar alla e-utbildningar på Visions hemsida: https://vision.se/e-utbildningfv BEHÖRIGHET OCH URVAL För att vara behörig ska du utgöra målgruppen. Om vi har fler behöriga sökande än det finns tillgängliga utbildningsplatser görs ett urval baserat på kompetensbehovet i aktuellt område. Behörighetprövningen och urvalsförfarandet sköts av Visions center. KOSTNADER OCH LEDIGHET Din arbetsgivare förväntas stå för förlorad arbetsförtjänst enligt förtroendemannalagen § 7. Behöver du stöd i samtalet med din arbetsgivare gällande din ledighet är du välkommen att kontakta ditt center.

Visions e-utbildningar

Här kan du se Visions utbud av e-utbildningar.

E-utbildningar