Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna.

Arena Skolinformation – utbildningsmaterial om arbetslivet

Är du lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet? Arena Skolinformation erbjuder undervisningsmaterial som besvarar frågor om arbetsmarknaden. Vision och flera andra fackförbund står bakom Arena Skolinformation.

Arena Skolinformations utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet. Genom elevmaterial, filmer och rollspel får eleverna en inblick i det arbetsliv som väntar dem.

Syftet med Arena Skolinformations verksamhet är att öka kunskaperna om hur arbetsmarknaden fungerar bland elever på gymnasiet.

Utöver undervisnings­materialen finns även sajten arbetslivskoll.se. Där finns lektionsförslag och länkar till andra webbsidor som tar upp arbetslivsfrågor.

Arena Skolinformation (arbetslivskoll.se)

För vem passar undervisningsmaterialet?

Materialen passar att använda både på studie­förberedande och yrkes­förberedande program.

Det finns också utbildnings­material med lättlästa texter om arbetsliv och arbetsmiljö i Sverige riktat till SFI, andra arbetsmarknads­förberedande insatser och utbildningar och för elever på gymnasiet i behov av lättlästa texter.

Vision och Arena Skolinformation

Vision står bakom Arena Skolinformation och har aktivt bidragit till arbetet sedan starten 2010. Även en rad andra fackförbund inom LO, TCO och Saco är representerade.

Hittills har lärare, studie- och yrkesvägledare och andra som kommer i kontakt med unga på väg ut i arbetslivet beställt över 1 000 000 exemplar av utbildningsmaterialen sedan starten 2010.

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din avdelning eller klubb.

Avdelningar och klubbar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss