Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Bild på en leende kvinna.

Arena Skolinformation ökar kunskapen om arbetsmarknaden bland gymnasieelever

Vem bestämmer lönen? Vad är arbetsmiljö? Vilka rättigheter har jag som anställd? Och vad skiljer den svenska arbetsmarknaden från den europeiska? I Arena Skolinformations undervisningsmaterial besvaras dessa frågor och mycket mer.

Syftet med Arena Skolinformations verksamhet är att öka kunskaperna om hur arbetsmarknaden fungerar bland elever på gymnasiet. Vision står bakom Arena Skolinformation och har aktivt bidragit till arbetet sedan starten 2010. Även en rad andra fackförbund inom LO, TCO och Saco är representerade.

Utbildningsmaterial om arbetslivet

Arena Skolinformations utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet. Genom elevmaterial, filmer och rollspel får eleverna en inblick i det arbetsliv som väntar dem. Materialen passar lika bra på studieförberedande som yrkesförberedande program. I dagarna har det också kommit nytt utbildningsmaterial med lättlästa texter om arbetsliv och arbetsmiljö i Sverige som riktar sig till SFI och andra arbetsmarknadsförberedande insatser och utbildningar och för elever på gymnasiet i behov av lättlästa texter. Förutom undervisningsmaterialen finns på sajten arbetslivskoll.se lektionsförslag och länkar till andra webbsidor som tar upp arbetslivsfrågor.

Hittills har lärare, studie- och yrkesvägledare och andra som kommer i kontakt med unga på väg ut i arbetslivet beställt över 1 000 000 exemplar av utbildningsmaterialen sedan starten 2010.

Arena Skolinformation (arbetslivskoll.se)

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din avdelning eller klubb.

Avdelningar och klubbar

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar