Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Leende kvinna.

Arena Skolinformation ökar kunskapen om arbetsmarknaden bland gymnasieelever

Vem bestämmer lönen? Vad är arbetsmiljö? Vilka rättigheter har jag som anställd? Och vad skiljer den svenska arbetsmarknaden från den europeiska? I Arena Skolinformations undervisningsmaterial besvaras dessa frågor och mycket mer.

Syftet med Arena Skolinformations verksamhet är att öka kunskaperna om hur arbetsmarknaden fungerar bland elever på gymnasiet. Vision står bakom Arena Skolinformation och har aktivt bidragit till arbetet sedan starten 2010. Även en rad andra fackförbund inom LO, TCO och Saco är representerade.

Utbildningsmaterial om arbetslivet

Arena Skolinformations utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet. Genom elevmaterial, filmer och rollspel får eleverna en inblick i det arbetsliv som väntar dem. Materialen passar lika bra på studieförberedande som yrkesförberedande program. I dagarna har det också kommit nytt utbildningsmaterial med lättlästa texter om arbetsliv och arbetsmiljö i Sverige som riktar sig till SFI och andra arbetsmarknadsförberedande insatser och utbildningar och för elever på gymnasiet i behov av lättlästa texter. Förutom undervisningsmaterialen finns på sajten arbetslivskoll.se lektionsförslag och länkar till andra webbsidor som tar upp arbetslivsfrågor.

Hittills har lärare, studie- och yrkesvägledare och andra som kommer i kontakt med unga på väg ut i arbetslivet beställt över 1 000 000 exemplar av utbildningsmaterialen sedan starten 2010.

Arena Skolinformation (arbetslivskoll.se)

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din avdelning eller klubb.

Avdelningar och klubbar