Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Regioner

Vision är fackförbundet för dig som jobbar i en region eller studerar med siktet inställt på att jobba i regionens verksamhet.

Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i Sveriges regioner kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens välfärd. Att vi är stora betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor.

Lön och förmåner med kollektivavtal

Några exempel på schysta villkor som Vision förhandlat fram i kollektivavtalet som gäller för dig som jobbar i en region.

  • Bättre ersättning för jour och beredskap! Förra avtalsrörelsen höjdes ersättningarna med ungefär 50 % för Visions medlemmar.
  • Extra ersättning från arbetsgivaren när du är föräldraledig
  • Extra ersättning från arbetsgivaren när du är sjukskriven.
  • Omställningsavtal som ger dig stöd att komma tillbaka till arbetslivet och en ekonomisk trygghet om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Mer förmåner i ditt kollektivavtal

Vad jobbar du med?

Visions medlemmar jobbar inom alla regionens verksamheter. Hitta ditt yrkesområde här.

Viktig i vården!

Jobbar du med vårdadministration? Läs Visions rapport och tre krav för att öka yrkets attraktivitet och status.

Koll på vad som gäller

Som medlem i Vision får du professionell rådgivning och stöd när det gäller dina rättigheter på jobbet.

Vision på din arbetsplats

När du jobbar i en region och är medlem i Vision tillhör du en avdelning i den region du är anställd. Avdelningarna är i sin tur ofta uppdelade i sektioner, där till exempel ett sjukhus är en egen sektion. Dina fackliga företrädare är också anställda hos samma arbetsgivare, och experter på just din arbetsplats.

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare.

Som ett av Sveriges snabbast växande fackförbund kan Vision göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens välfärd.

Inflytande på jobbet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar