Lön och villkor

Lön för fritidsledare – hela listan

25 januari 2023

Vad tjänar en fritidsledare? Vi har svaret! Medellönen för fritidsledare hittar du i vår färska lönestatistik som visar medellöner i landet.

Tidningen Vision har granskat vad fritidsledare tjänar i hela Sverige, kommun för kommun. 

Snittlönen för en fritidsledare är 28 661 kronor. Men det finns förstås de som tjänar både mindre och mycket mer. 

Allra högst lön har fritidsledare i Järfälla kommun, men en medellön på 43 729 kronor. I botten av löneligan ligger Hagfors på 23 900 kronor i månaden i snittlön

Lista: Lön för fritidsledare i kommuner

Kolla in hur din arbetsplats ligger till i statistiken och jämför din lön med andras inom samma yrke i listan här nedanför!

Förutom fritidsledare innehåller statistiken också yrkena fritidsledare, fritidsgårdsföreståndare, fritidshemsföreståndare, ungdomsledare, aktivitetsledare, fritidsassisten och vissa fältassistenter. Fråga din arbetsgivare vilken AID-kod du tillhör om du är osäker på vilken tabell du hör till.

Fler lönetabeller:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar