• Pernilla Helmersson.

Lön och villkor

Färre än väntat måste gå från Karolinska

27 november 2019

Karolinska universitetssjukhusets varsel var på 550 administrativa medarbetare. Men nu visar det sig att bara ett 40-tal tjänster berörs.

Det var i maj 550 medarbetare och chefer på administrativa tjänster, inklusive en del som jobbar med IT, varslades om uppsägning. Sedan dess har folk gått i pension eller sagt upp sig själva och det verkar nu handla om ett 40-tal tjänster som försvinner.

Visions sektionsstyrelse på Karolinska universitetssjukhuset fick i dagarna ta emot en lista över personer vars tjänster/funktioner sjukhusledningen vill ta bort och en annan lista över de anställda som har kortast anställningstid.

Facket har nu möten på löpande band med oroliga medlemmar som fått information av sina chefer om att deras tjänster är berörda.

Men det lär ta ett tag till innan arbetsgivaren har lagt turordningspusslet, enligt Pernilla Helmersson, ordförande i sektionsstyrelsen. Facket måste ha det färdiga underlaget innan MBL-förhandlingar kan inledas i varje enskilt ärende.

Hela Region Stockholm är turordningskrets.

– Vi hoppas kunna se till att de som berörs blir omplacerade och får fortsätta vara anställda i regionen – och i första hand på Karolinska universitetssjukhuset, säger Pernilla Helmersson.


Relaterade artiklar