Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

– Arbetsmiljöverkets riktlinjer behöver uppdateras för att spegla det moderna och digitala arbetslivet. Såväl arbetsgivare som medlemmar behöver ges bättre stöd för hur man säkerställer en god arbetsmiljö på distans, säger Veronica Magnusson.

Vision vill se tydligare stöd för distansarbete

Publicerad 2024-04-29

Enligt en ny undersökning om distansarbete, som Tidningen Vision har genomfört, uppger 60 procent att möjligheten att jobba på distans är mycket eller ganska viktig i valet av arbetsgivare. Samtidigt saknas uppdaterade riktlinjer för arbetsmiljön när det kommer till distansarbete.

– Vi ser att distansarbetet är här för att stanna. Möjligheten att kunna jobba på distans kan för många vara en avgörande faktor när man väljer att ta ett nytt jobb eller inte. Men vi ser också distansarbetet som en viktig faktor för att kunna hålla balansen i arbetslivet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Arbetsgivaren har ett långtgående arbetsmiljöansvar även för medarbetare som jobbar på distans, vilket kan bli kostsamt om det inte görs på rätt sätt. Tyvärr är Arbetsmiljöverkets regler* kopplade till distansarbete inte anpassade efter det moderna arbetslivet, där distansarbete för många utgör en naturlig del av arbetsveckan.

– Vision tycker att det är fullt rimligt att Arbetsmiljöverkets riktlinjer nu uppdateras för att också spegla det moderna och digitala arbetslivet. Såväl arbetsgivare som medlemmar behöver ges bättre stöd för hur man säkerställer en god arbetsmiljö på distans – för att säkra ett hållbart arbetsliv, säger Veronica Magnusson.

* Arbetsmiljöverkets föreskrifter om digitala system (Bildskärmsarbete) skrevs på 90-talet innan införandet av smartphones, bärbara datorer och internet. Den fysiska arbetsmiljön regleras i föreskrifterna om Arbetsplatsens utformning, som i huvudsak inte tar sikte på arbete som sker utanför kontoret. Sverige saknar för tillfället uppdaterade arbetsmiljöregler och råd som hjälper arbetsgivare och medarbetare att säkerställa en god arbetsmiljö i dagens arbetsliv.

* Undersökningen genomfördes mellan den 23 januari till den 23 februari. Svarsfrekvensen i undersökningen är 34 procent, med över 1 600 medlemmar som har svarat. Mer information om undersökningen finns här.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss