Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

– Att ha en NPF-diagnos kan vara en styrka på jobbet om man får rätt förutsättningar, säger Veronica Magnusson.

Vision lanserar utbildning om NPF på jobbet

Publicerad 2024-02-05

Kunskapen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som adhd och autism är låg i arbetslivet, och många anställda med NPF får inga eller för få anpassningar för att bli sitt bästa jag på jobbet. Fackförbundet Vision lanserar nu en digital utbildning, NPF på jobbet, som riktar sig till både chefer, kollegor och fackligt förtroendevalda.

Uppåt en miljon personer i Sverige har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. De vanligaste diagnoserna är adhd, autism, Tourettes syndrom och språkstörning, och det är vanligt att samma person har flera diagnoser.
 
– Att ha en NPF-diagnos kan vara en styrka på jobbet om man får rätt förutsättningar. Men då behöver arbetsgivare och kollegor förstå hur det är att leva med till exempel autism eller adhd, och vi vet att den kunskapen ofta saknas i dag. Arbetsgivaren har dessutom enligt lagen en långtgående skyldighet att skapa arbetsmiljöer som fungerar för alla på en arbetsplats, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.
 
Rätt förutsättningar kan handla om flexibla arbetstider för att hantera energinivåer och koncentrationsförmågan eller om tydlig kommunikation med konkreta instruktioner, där man undviker underförstådda budskap och får regelbunden feedback. Det kan också behövas en anpassad arbetsmiljö med tysta rum för koncentration, anpassat utifrån ljus och ljud.
 
– Med vår nya utbildning vill vi öka kunskapen om NPF på jobbet då det för alla finns mycket att vinna på det. Det är även vanligt att personer med NPF inte vågar berätta om sin diagnos eftersom man ofta möts av fördomar och felaktiga föreställningar. Detta hoppas jag att vi kan vända genom fördjupad kunskap, säger Veronica Magnusson.
 
Utbildningen ”NPF på jobbet” är öppen för alla och vänder sig till kollegor, chefer, medlemmar och facklig förtroendevalda som vill skaffa mer kunskap om hur arbetslivet kan upplevas för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vision har samarbetat med Riksförbundet Attention, en intresseorganisation för personer med NPF.
 
– Vi välkomnar Visions satsning. Ökad kunskap om NPF behövs på de flesta arbetsplatser. Med förståelse och rätt anpassningar kan alla på jobbet bidra och vara delaktiga, säger Jenny Kindgren, ansvarig för uppdragsutbildningar på Attention.
 
Här finns utbildningen: www.vision.se/foralla
 
För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande (telefon 070-746 21 24) eller Olof Ambjörn, strateg på Vision (telefon 070-329-71 75).

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss