Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision om tandsköterskorna: “Lönerna behöver höjas ordentligt”

Publicerad 2023-09-01

Den 1 september överlämnar det landsomfattande nätverket ”Löneuppror tandsköterskor” namnunderskrifter till politiker i regionerna. Med namninsamlingen vill tandsköterskorna visa på allmänhetens stöd gällande kravet på högre lön. Vision, som organiserar tandsköterskor inom Folktandvården, stödjer initiativet.

Bakom namninsamlingarna står Facebookgruppen ”Löneuppror tandsköterskor”, som samlar över 6 000 tandsköterskor inom både offentlig och privat tandvård.

- Initiativet är välkommet och sätter ett tydligt fokus på tandsköterskeyrkets status och värde. Vision anser att yrket är undervärderat i förhållande till utbildningskrav och arbetsuppgifternas svårighetsgrad, och att lönerna behöver höjas ordentligt, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef i Vision.

Utöver kravet på högre lön vill tandsköterskorna och Vision se en skyddad titel för yrket tandsköterska.

- Vision ser att såväl skyddad yrkestitel som långsiktiga lönesatsningar kommer att göra tandsköterskeyrket mer attraktivt. Att fler söker sig till yrket, liksom att fler stannar kvar, är nödvändigt för att vi ska klara kompetensförsörjningen inom tandvården, säger Oskar Pettersson.

En undersökning som Vision genomförde hösten 2022 visade på en brist på tandsköterskor i så gott som samtliga regioner och att bristen har ökat de senaste tre åren. Det finns svårigheter med att rekrytera och anställa med god kompetens. Många tandsköterskor trivs i yrket men majoriteten som svarat ångrar sitt yrkesval på grund av låg lön, hög arbetsbelastning, stressig arbetssituation och brist på uppskattning.

Visions undersökning om tandsköterskor Vision: Situationen för tandsköterskor är ohållbar | Vision

För ytterligare kommentarer, kontakta Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef i Vision, tfn 072- 453 20 82.

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss