Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

- Vid en stressig arbetsmiljö och med en brist på tandsköterskor är det patienterna som blir lidande, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Foto: Gustav Gräll

Vision: Situationen för tandsköterskor är ohållbar

Publicerad 2023-02-23

Bristen på tandsköterskor är större i dag än för tre år sedan i så gott som samtliga regioner. Insatser för att säkra och klara framtidens kompetensförsörjning inom tandvården brådskar. I en enkät genomförd av Vision uppger en majoritet av tandsköterskor att de ångrar sitt yrkesval.

Vision organiserar bland andra anställda i offentlig tandvård, främst tandsköterskor med olika typer av grund- och specialistutbildningar. Över 2 100 tandsköterskor svarade i december 2022 på en enkät från Vision. Resultatet visar att många trivs i sitt yrke, men 53 procent uppger att de ångrar sitt yrkesval och som främsta anledningar har de svarat för låg lön, hög arbetsbelastning och stressig arbetssituation.

 -  Vid en stressig arbetsmiljö och med en brist på personal är det patienterna som blir lidande. Det är ytterst viktigt att vi värnar om patientsäkerheten, och att vi därför ser att arbetsmiljöarbetet måste prioriteras högre än vad som görs i dag. Det behövs också långsiktiga lönesatsningar för att öka attraktiviteten i yrket och klara framtidens kompetensförsörjning, säger Veronica Magnusson, Visions förbundsordförande.

För att säkra patientsäkerheten och kvaliteten på det utförda arbetet vill Vision att tandsköterska blir en skyddad yrkestitel. Samtidigt behövs det fler tandsköterskor och ett aktivt arbetsmiljöarbete för att säkerställa att fler önskar stanna kvar i yrket.

För att göra tandsköterskeyrket mer attraktivt behöver lönespridningen öka så att tandsköterskors yrkeserfarenhet lönar sig mer och vårdgivare bör slå vakt om en hög kompetensnivå i tandsköterskeyrket.

Vision har brutit ner enkätens resultatet per region och via brev till samtliga regioners politiska ledning uppmärksammat dem på tandvårdens utmaningar i just deras region.

Den nationella enkäten bifogas. Regionala enkäter går att ladda ned här: Enkät om tandsköterskors arbetssituation | Vision

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, tfn 070-746 21 24 eller Caroline Cederquist, presschef Vision, tfn 076-130 89 97. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Presskontakt

Vill du komma i kontakt med Vision angående ett pressärende? Här hittar du kontaktvägar till vår presschef och pressekreterare.

Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss