Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Vid en stressig arbetsmiljö och med en brist på tandsköterskor är det patienterna som blir lidande, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Foto: Gustav Gräll

Vision: Situationen för tandsköterskor är ohållbar

Publicerad 2023-02-23

Bristen på tandsköterskor är större i dag än för tre år sedan i så gott som samtliga regioner. Insatser för att säkra och klara framtidens kompetensförsörjning inom tandvården brådskar. I en enkät genomförd av Vision uppger en majoritet av tandsköterskor att de ångrar sitt yrkesval.

Vision organiserar bland andra anställda i offentlig tandvård, främst tandsköterskor med olika typer av grund- och specialistutbildningar. Över 2 100 tandsköterskor svarade i december 2022 på en enkät från Vision. Resultatet visar att många trivs i sitt yrke, men 53 procent uppger att de ångrar sitt yrkesval och som främsta anledningar har de svarat för låg lön, hög arbetsbelastning och stressig arbetssituation.

 -  Vid en stressig arbetsmiljö och med en brist på personal är det patienterna som blir lidande. Det är ytterst viktigt att vi värnar om patientsäkerheten, och att vi därför ser att arbetsmiljöarbetet måste prioriteras högre än vad som görs i dag. Det behövs också långsiktiga lönesatsningar för att öka attraktiviteten i yrket och klara framtidens kompetensförsörjning, säger Veronica Magnusson, Visions förbundsordförande.

För att säkra patientsäkerheten och kvaliteten på det utförda arbetet vill Vision att tandsköterska blir en skyddad yrkestitel. Samtidigt behövs det fler tandsköterskor och ett aktivt arbetsmiljöarbete för att säkerställa att fler önskar stanna kvar i yrket.

För att göra tandsköterskeyrket mer attraktivt behöver lönespridningen öka så att tandsköterskors yrkeserfarenhet lönar sig mer och vårdgivare bör slå vakt om en hög kompetensnivå i tandsköterskeyrket.

Vision har brutit ner enkätens resultatet per region och via brev till samtliga regioners politiska ledning uppmärksammat dem på tandvårdens utmaningar i just deras region.

Den nationella enkäten bifogas. Regionala enkäter går att ladda ned här: Enkät om tandsköterskors arbetssituation | Vision

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, tfn 070-746 21 24 eller Caroline Cederquist, presschef Vision, tfn 076-130 89 97. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss